Viiest Tallinna kesklinnas asuvast parkimismajast kaks, Viru Keskuse ja Stockmanni omad, on mõeldud rohkem kaupluste külastajatele ning püüavad seetõttu hindu all hoida, ülejäänud kolm aga teenisid mullu 17 miljoni kroonise kogukäibe juures 3 miljonit krooni kasumit. Kasumi kiskus alla Tartu maantee läbimurde all laiuv Europark, mis jäi miljoniga kahjumisse. Võrdluseks, Tallinna tänavailt korjab Falck tänavu ca 30 miljonit krooni parkimisraha.

Suurima, 600kohalise Rävala parkimismaja omanikfirma nõukogu esimehe Indrek Toome sõnul on parkimismaju Tallinnas liiga vähe. “Maakri tänava piirkonda lisandub lähiajal kindlasti uusi parkimismaju,” lisas ta.

Küsimusele, kes parklates hinnad kehtestab, kas operaator Falck või maja omanik, vastas firma avalike teenuste divisjoni juhataja Kristjan Konks, et see sõltub kokkuleppest. „Erinevates kohtades erinevalt.”

Küsimusele, kas Viru tahabki olla kõige odavam parkimismaja, vastas Viru keskuse juht Ants Vasar, et eesmärk ei olnud olla kõige odavam, eesmärk oli, et parkimismaja toetaks kogu keskuse tegevust. Sama kinnitas ka Stockmanni turundusjuht Lea Endrikson, lisades, et Stockmanni parkimismaja soodsad hinnad teevad teistelegi rõõmu.