Alati heaks kaaslaseks verivorstile

Pane verivorstid äärisega ahjupannile, peale laota suitsutatud peekoniviilud. Küpseta 175-kraadises ahjus krõbedaks. Lauale anna samal pannil või vaagnale tõstetult. Kõrvale sobivad ahjukartulid, kõrvitsasalat, pohlamoos.

Kõrvitsasupile i-le täpiks

Pane puljongikuubik keevasse vette. Lisa tükeldatud kõrvits, sibul ja juurseller. Keeda köögiviljad vaiksel tulel pehmeks. Maitsesta, võta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Lisa rõõsk koor ja püreesta. Serveeri koos praetud suitsupeekoniribade ja röstitud saiakuubikutega.

Mõnus flirt jõulukapsas

Kuumuta paksupõhjaline pott, lisa küljetükiribad ning prae 2-3 minutit, kuni peekon hakkab pruunistuma. Lisa meelepärane kapsas, sega läbi. Lisa veidi vett, kata pott kaanega ning hauta 10-15 minutit, kuni kapsas on parajalt pehme aga krõmps.

Kohe näha vanad sõbrad

Keeda kartuleid 5 minutit soolaga maitsestatud vees, siis nõruta hoolega. Laota kartulid õliga määritud ahjuvormi, nirista peale veel veidi õli ning maitsesta soola-pipraga. Laota peale paksud toored, näiteks küüslauguga maitsestatud peekoniviilud. Küpseta 200kraadises ahjus kuni kartulid on küpsed ja peekon kenasti läbi küpsenud.

Sobib nagu pirukasse muna

Lõika verivorst väiksemateks tükkideks, sega kokku hakitud peekon ja prae pannil. Lisa hapukapsas, kuumuta ja lase jahtuda. Täida seguga erinevate valmistusviisidega pirukaid. Ja kuula kuidas kõik kiidavad sinu kokandus oskusi.

Triibuline krõbedik

Peekoni krõpsu valmistamiseks pane ahjuplaadile küpsetuspaber. Paberile suitsutatud peekoniviilud ja sellele omakorda küpsetuspaber, survesta peekon teise ahjuplaadiga, pane ahju küpsema 180C 7-10 minutit. Pärast lase jahtuda koos ahjuplaatidega. Kaunista salateid, suppe ja suupisteid.

Vormi voodriks pateele

Vooderda kitsas vorm õhukeste toorsuitsupeekoniviiludega. Lõika veidi sulanud broilerimaks tükkideks ning haki tükkideks ka ülejäänud peekon. Pane kõik ained peale vahukoore köögikombaini ja sega ühtlaseks massiks. Masina töötamise ajal lisa vähehaaval vahukoort. Jätka segamist, kuni saad ühtlase ja koheva segu. Täida seguga kõige rohkem 3/4 vormist. Seo küpsetuspaber vormi peale kaaneks või kata vorm fooliumiga. Küpseta veevannis 180 kraadises ahjus all osas tubli 60 minutit Jahtuda järgmise päevani. Paku pateed otse vormist lõikudena.

Allikas: lihakokad.ee