Piirivalve pressiesindaja Urmo Kohv rääkis, et tugevdatud režiim hakkas piiril kehtima eile kella 12st öösel, mil siseminister Tarmo Loodus käsu andis. Kui kaua see kestab, ei osanud ta öelda.

Tugevdatud režiim tavakodanikku piiriületamisel pikemalt ootama ei pane, sest Kohvi sõnul pannakse piiritoimkondadesse inimesi juurde. Lisaks vaatleb piirivalve tähelepanelikumalt merd ja õhuruumi.

Erinevalt tavapiiriületajatest soovitab aga lennuameti lennundusjulgustuse osakonna vaneminspektor Madis Roossaar reisijatel tavalisest natuke varem jaama tulla ja kannatust varuda.

“Igasugused kahemõtteliselt mõjuvad esemed tuleks parem koju jätta,” väitis Roosaar, viidates nugadele, relvamakettidele, relvadega sarnanevatele mänguasjadele jms. Seoses terrorismiga USAs uuritakse Tallinna lennujaamas kogu pagas hoolikalt läbi.

Praegu vaadatakse lennujaamas reisijate pagas ning ka postipakid täielikult läbi, varem kontrolliti neid vaid osaliselt. Alates 31. detsembrist 2002 oleks praegune kord, mida USA kriis tagant tõukas, niikuinii jõustunud. Eesti ühineb rahvusvaheliste lennundusorganisatsioonide kokkuleppega, mille järgi kuulub kogu pagas kontrollimisele.