Wõro Kommertsi senine juht Aigar Pindmaa sai ametist ootamatult lahti teisipäeval. Lembit Ülper rääkis, et kolmapäeval peeti ettevõttes erakorraline nõupidamine, kuhu olid kutsutud kõik võtmeisikud ja ettevõtte uus juht Jana Võrk. Otsus oli, et esialgu struktuurimuutusi ei tule, vaid eesmärk on kaasajastada üldist juhtimisstruktuuri, et edukalt töötada ELi tingimustes. “Planeerimine, aruandlus, riskid,” loetles Ülper. “Muus osas pole muutusi plaanis, seda enam, et ettevõtte töötab kasumiga.”

Eelmisel aastal Wõro Kommertsi käive ja kasum pisut kahanesid, olles vastavalt 177 miljonit ja 16 miljonit krooni võrreldes 2001. aasta 190 miljoni ja 18,4 miljoni krooniga. Ülperi sõnul jääb tänavune kasum eelmise aasta tasemele ja näiteks oktoobri tulemus on eriti hea. Rakvere Lihakombinaadi järel on Wõru Kommerts turuosalt teine lihatööstus Eestis.

Lihatööstusest kolmandikku omavale Pindmaale heitis nõukogu esimees ette, et ta juhtis ettevõtet ainuisikuliselt ega arvestanud eriti teistega. “Ratas ikka võnkas,” lausus Ülper.

Uus juhatus pannakse kokku konsultatsioonifirma PW Partnersi abil, kellega nõukogu sõlmis lepingu.