Portaal 2Day.ee pakub alates esmaspäevast kuni 12. märtsini investeerimismängu, mille esimeses etapis osalemine on õpilastele tasuta. Teise etapina on peatselt käivitumas ka omal käel õppimine, kuhu lisanduvad börsi keerulisemad funktsioonid, eeskätt uued tehinguliigid. Teine etapp on tasuline — kas 49 krooni kuu kaupa makstes või 119 krooni korraga makstes.

“Investeerimine nõuab sageli suuri algsummasid, kuid 2Day.ee keskkonnas on võimalik ilma riskita õppida, uurida ja katsetada erinevaid mõtteid ning strateegiaid börsil tegutsemiseks vajaliku valemi leidmiseks,” räägib üks 2Day.ee loojatest Sten Rinne.

Teine 2Day.ee projekti käivitajatest, gümnaasiumi lõpetav Lauri Elevant lisab, et kokkuvõtlikult on 2Day.ee-l kaks eesmärki: pakkuda noortele väärtuslikke kogemusi finantsmaailmast ning aidata neil teadvustada investeeringutega seonduvaid riske.

Investeerimismängu võitjale on HEX Tallinn auhinnaks välja pannud külastuse kahele inimesele Helsingi börsile. HEX Tallinna kommunikatsioonijuht Eva Palu ütleb, et börs tahab anda oma panuse investorikultuuri arendamisse Eestis. “Peame oluliseks, et ühel keskkooli lõpetaval noorel inimesel oleksid algteadmised rahapaigutamisest ja investeerimisest,” märgib Palu.

2Day.ee tegijaid ja Tallinna börsi vahendas Junior Achievement Eesti, mille tegevjuhi Epp Vodja sõnul nad rahaliselt üritust ei toeta, küll on andnud esitlusvahendeid, värviprinterit jms. “Noored saavad aru, et investeerimine ei pruugi olla pururikaste lõbu,” hindab Vodja investeerimismängu mõju. “Virtuaalne kaotus võib aidata ära hoida laostumist hilisemas elus.”

Vodja ei osanud öelda, kui palju on mujal maailmas sarnaseid õpilastele mõeldud investeerimisportaale. “Meie mängu eelis on tihe seos reaalse börsiga. Tean, et Leedus on ka midagi analoogset, aga autorid on majandusteadlased-õppejõud,” räägib Vodja. “Leedus panevad ettevõtted parimatele õpilastele välja auhinnaks reaalseid aktsiaid!”