Tänasel viimasel tööpäeval saavad lõpparve ja koondamistasu kolmkümmend Põlva supitehase töötajat. Mõned inimesed jäävad ametisse juuni lõpuni, et anda rentnikule, ASile Põlva Piim Tootmine üle tühjakskolitud ruumid. Kuigi Põltsamaa Felix pakkus kõikidele Põlva tehase töötajatele võimalust jätkata tööd Põltsamaal, soostus sellega vaid senine tegevjuht Lembit Kriskamägi, kes jätkab Põltsamaa Felixis tootmisjuhina. Teised pidasid Põltsamaad kodust liiga kaugel asuvaks.

“Kui te reedel siin oleksite, siis näeksite meid kõiki nutmas,” rääkis kolmapäeval Põlva tehase puhkeruumis lõunatav kontori perenaine Sirje Mattus. Tema vastas istuva laohoidja Karin Birnbaumi kinnitusel on nad kõik äärmiselt pettunud. “Veel jõulupeol rääkis Nordic Foodsi käimatõmbaja ja üks omanikest Kuldar Leis, et tehasel läheb hästi ja varsti alustab tööd ka teine vahetus,” lausus Birnbaum.

Põltsamaa Felixi juhataja Anti Orav põhjendas Nordic Foodsi varade ostu tänavu jaanuaris sellega, et kuna neil Põltsamaal oli valmistoitude tootmisvõimsus ammendunud, nägid nad Põlva tehases arenemisruumi. Orava sõnul tahtsid nad Põlvas veel paar aastat tootmist jätkata, kuid ei saanud ruumide rendileandjaga kokkuleppele.

Koos Nordic Foodsi varaga omandatud Maakera kaubamärk lakkab Orava kinnitusel lähema aasta jooksul olemast, kui seda kaubamärki kandvad tooted on ära müüdud. “Meil ei ole vaja kahte konkureerivat kaubamärki,” põhjendas Orav.