Kellel vähegi jääb Tbilisi külastades aega, siis rentige auto ning sõitke umbes 2,5 sõidutunni kaugusele jäävasse Kazbegi linna. See on üks ilusamaid mägedevahelisi maanteid maailmas. Iga meeter on seal imetlemist väärt. TopGeari meeskond pole ilmselt Georgias käinud, kui valis mõni aasta tagasi maailma parimaks teeks Rumeenia mägitee Transfagarasani. Porsche valmistas Stepantsmindas kõigile kestvussõidu osalistele TopGeari´liku üllatuse.

Poolel teel sihtpunkti oli üles rivistatud sportmudelite koorekiht — 911, Cayman ja Boxster „tavalistest“ versioonidest ülivõimsate GTS-deni välja. Võimalus sõita unistuste mägiteel unistuste sportautodega, võttis kõigil osalejatel erutusest jalad nõrgaks. Täismeestele pole antud just palju võimalusi tunda taaskord end 10 aastase poisikesena. See oli üks sellistest hetkedest. Gaasipedaal ja adrenaliin põhjas ning kaheksa sportauto mootori möirged mägede vahel kajamas.

Õnnevärin inseneride loodud „hobujõudude paradiisist“ polnud kehast veel lahkunud, kui anti järgmiseks ülesandeks sõita oma maasturitega mööda väga kitsast, püstjast ja auklikku teed XIV sajandist pärit Gergeti Samiba ehk Püha Kolmainsuse kiriku juurde, mis asub merepinnast 2200 m kõrgusel. Mäejalamilt paistis see tikutoosi suuruse ehitisena. Cayenne jaoks oli jumalale lähemale ronimine käki tegu.

Kokkuvõttes õnnestus Eesti meeskonnal saavutada tänasel teekonnal Kazbegi linna enda parim ökosõidu tulemus. Paraku otsustasid kohtunikud, et tänast matka ei arvestata võistluse osana. Olgu see siis meie ettevalmistus viimaseks etapiks Kazbeki jalamilt Bakuuse, mis kestab järjest 13 tundi ning kulgeb läbi mägede.

Delfi reisi Porsche Performance Drive'il rahastas Porsche.