“Eriti hulluks läks olukord pärast pühapäevast Kristina olümpiavõitu, kõigis meie poodides on tänaseni telefonid punased,” ütles olümpiarõivaste tootja ASi Baltika turundusjuht Anu-Mall Naarits.

Juba jaanuari keskel, ligi kuu enne olümpiat, saadeti Baltika Montoni poodidesse 1600 olümpiamängude jaoks disainitud toodet. “Alguses plaanisime poole vähem tooteid müüki panna, aga kohe saime näha, et nõudlus on suur, ja tellisime topelt koguse kampsuneid juurde,” märkis Naarits.

Tänaseks on selge, et olümpiarõivaid võinuks tellida veel kordades rohkem. “Paraku ei saa me enam uut tellimust teha, sest rõivad ei saaks enne olümpiamängude lõppu valmis,” tõdes Naarits. Olümpiarõivad valmisid Baltika allhankefirmades, neist Eestis asub vaid AS Virulane.

Varasemate olümpiamängude paraadrõivaid pole poest osta saanud ja päris identset vormi ei saa poeletilt ka seekord. “Näiteks paraadvormi türkiissiniseid pükse ja jopet poest ei saa, nende asemel müüakse pruuni värvi mudelit,” märkis Eesti Olümpiakomitee turundusassistent Kristel Berendsen.