Tehingu tulemusel luuakse uus ühisettevõtte AS Sakala Property Partners, mille aktsionärideks on 60%-ga Sveafastigheter Fund II AB ning 40%-ga Eesti päritolu äriühingud OÜ BDG Holdings ja OÜ Koha Capital, kellel on õigus omandada tulevikus veel 10% ühisettevõtte aktsiatest. Ettevõte investeerib omakapitali ja Saksa päritolu Aareal Bank’ilt võetud laenu baasil keskuse arendamisse 1,1 miljardit krooni. Poolte kokkuleppel täpsemaid lepingutingimusi ei avalikustata, teatavad arendajad.

Sveafastigheter AB juhatuse esimehe Simon de Château sõnul on Sakala keskus atraktiivne investeeringuobjekt tänu suurepärasele asukohale ning laiale valikule linlastele pakutavatele teenustele. “Mul on heameel, et saame anda oma panuse Tallinna jaoks nii olulise objekti arendamisse. Uus keskus kaasaegse kinokompleksi ning suure kontserdisaaliga elavdavad kindlasti siinset kultuurielu ning avardavad linnaelanike meelelahutusvõimalusi,” kommenteeris de Château.

AS Uus Sakala juhatuse liikme Peeter Rebase sõnul on Sveafastigheter Fund II AB näol tegemist usaldusväärse ja kindla koostööpartneriga. “Fondi juhid on Sakala keskuse projektist vaimustunud ning näevad selles suurt potentsiaali kogu linnale,” kommenteeris Rebane. “Rootsi ühe suurema fondi kaasamisega on meil rohkem kui miljardikroonise eelarvega projekti finantseerimiseks tänaseks kõik vahendid olemas. Juuli keskel alustasime ehitustöödega ning 2009. aasta sügisel avame Tallinna südalinnas sellise kultuuri- ja meelelahutuskeskuse, nagu oleme plaaninud ja lubanud,” lisas Rebane.

Ettevõtte edasist juhtimist korraldab kaheliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad investori esindajana Jörgen Österberg ning seniste omanike esindajana Peeter Rebane.

Sveafastigheter AB on Rootsi päritolu kinnisvarainvesteerimisfirma, mis on alates 2004. aastast omandanud Põhjamaades kinnisvara üle 1,5 miljardi euro eest. Sveafastigheter on seni teinud investeeringuid Rootsis ja Soomes, Sakala keskuse investeering on ettevõtte jaoks esimeseks tehinguks Baltimaades. “Tänu headele Eesti partneritele ja siinsele suurepärasele ärikeskkonnale jätkame Eestis ja teistes Balti riikides kindlasti ka teiste põnevate investeerimisvõimaluste otsimist,” sõnas de Château.