Suurem tehingute arv võrreldes aasta algusega on II kvartalile iseloomulik ning seega ei ole alust rääkida kinnisvaraturu elavnemisest, teatas statistikaamet.

Ostu-müügitehingute koguväärtus oli II kvartalis 10 miljardit krooni. Tehingute koguväärtus vähenes eelmise aasta II kvartaliga võrreldes 43 protsenti ja suurenes I kvartaliga võrreldes kuus protsenti. Majanduskasvu aeglustumine, kõrged laenuintressid, ostjate ebakindlustunne ei soodustanud kinnisvaraturu olukorra paranemist.

55 protsenti II kvartalis tõestatud ostu-müügitehingutest hõlmasid korterid, 26 protsenti hoonestamata kinnistud, 13 protsenti eluhooned ja kuus protsenti mitteeluhooned.

Notariaalselt tõestatud ostu-müügitehingute keskmine väärtus oli II kvartalis 1 miljon krooni, mis on 20 protsenti vähem kui eelmise aasta samas kvartalis ja kolm protsenti vähem kui eelmises kvartalis.

44 protsenti ostu-müügitehingutest tõestati Tallinna ja Harjumaa objektidega. Nende tehingute väärtus hõlmas ostu-müügitehingute koguväärtusest 65 protsenti.