Tallinna Kaubamaja kahjumiks kujunes mullu 196,7 miljonit krooni.

"Kui vaadata prognoosi kogu Eesti majandusele tervikuna, siis me arvasime, et majandus võib kukkuda veel sügavamale. Kaubamaja kontsernil on läinud muust turust paremini. Näeme ettevõttel head ärikasvu," ütles Käo Äripäevale.

Käe sõnul tõi edu see, et raskeid otsuseid tehti kiiresti ja varakult. "See mõjus positiivselt. Meie tegime väga palju asju 2009. aasta alguses. Isegi 2008. aasta eelarves, kui kinnitasime 2009. aasta eelarvet, olid kulude kärpeotsused juba sees," sõnas Käo.

"Autokaubandus on see sektor, mis on saanud kõige suurema löögi ja on praegu tagasi aastas 1999."

Tallinna Kaubamaja tegevjuht Raul Puusepp ütles palgakärbete kohta, et standardse kärpe said kõik töötajad.

"Alates tippjuhtkonnast kuni teenindajateni kärpisime palku 10%. Vähendasime ka töökohtade arvu. Lisaks oli ka koormuste vähendamine. Kokku ca 8% tööjõukulude kokkuhoidu. Samal ajal me ise aga kasvasime. Muudatused olid jõuliselt ja õigeaegselt tehtud," sõnas Puusepp.

Praegu kontsern enam palgakärpeid ei kavanda.

Probleemidest rääkides ütles Käo, et kaupmeeste jaoks on hetkel kõige suuremaks probleemiks Tallinna kavandatav müügimaks, sest see toob kõigile lisakulusid ja hästi palju segadust.

"Ega kaupmehed ei suuda seda maksu enda kanda jätta. Kaupmehed olid ju 2009. aasta poole aasta pealt sügavas miinuses. Müügimaks kahekordistaks selle miinuse. See pole 1% käibest, vaid see on väga suur osa kahjumis," sõnas Puusepp.

"Meie Tallinna käive on ca 2 miljardit. See kulu on kuskil 20-30 miljoni vahel. Praegu on veel ka ebaselge, mis sinna müügimaksu alla lähevad, kas läheb sai rosinatega või rosinateta sai."