Kes sa oled?


Vahetu, siiras, südamlik, sõbralik ning suhtlemisaldis. Vahetevahel meeldib mulle ka omaette olla.


Miks kinnisvara?


Kinnisvara on väga personaalne töö, kus loota saad vaid iseendale ning aega pead planeerima. Meeldib veel see, kui ma tunnen, et olen kellelegi head suutnud teha, head nõu anda või kuidagi kasulik olla. Aga samuti on mind alati paelunud erinevad sisearhitektuursed lahendused ja ruumikujundus.


Kaua kogemust ja mida enne tegid?


Olen lõpetanud Kosmeetikute Erakooli, sest soovisin ilusalongi rajada. Kuid elu teeb oma korrektiivid ja nii läks minulgi teisiti.


Oma praeguses töökohas olen töötanud kuus aastat, enne seda kinnisvara-alane kogemus puudus. Domusele olen truuks jäänud tänu toredale ja sõbralikule kollektiivile ning mõistvale juhile. Eelnevalt olen aga põhilise aja tegelenud müügiga: hulgimüügijuhina, projektijuhina ja ka majandusala juhatajana.


Kas on võimalik, et 60 aastaselt teed veel sama tööd?


Ma ei tea veel, eks elu näitab.


Aga kui sa juhuslikult homme enam maakler olla ei saaks, mida sa siis teeks? Kuhu tööle prooviksid?


Mine tea, ehk läheksin vastu mõnele uuele väljakutsele või töötaks mõnel õpitud erialal.


Kas su töö on su elustiil?


Nii võib öelda küll.


Milline on su lemmikklient?


Lemmikklient on sõnapidaja, täpne ja teab mida tahab. Ideaalis muidugi samal sagedusel kui mina, mis tähendab head üksteisemõistmist ja sümpaatiat.


Kes on sinu arvates Eesti „staarmaakler“? Kas sa tahaksid äkki see ise olla?



Eestis on sel alal mitmeid professionaale. Et olla Eesti mastaabis staarmaakler, peab olema väga töökas, auahne, hea sisetundega, väga enesekindel, kiire mõtlemisega ning äärmiselt tahtejõuline. Kasuks tuleb oskus inimestega suhelda. Ning loomulikult see sisemine miski, mis on kaasa sündinud ning mida õppida ei saa - selleks peab olema persoon. Kui sädet jätkub, miks mitte?!


Kas eesti kinnisvaraturg on hukas?


Muidugi selliseid aegu, nagu aastad 2004-2007, niipea ei tule. Ma arvan, et 2009. aasta teisel poolel muutub olukord paremaks. Väga palju oleneb maailma majandusest, sest Eesti on väike ning kõik, mis mujal maailmas toimub, mõjutab ka meid. Kuid elu läheb edasi ja neid, kes oma elutingimusi paremaks muuta tahavad, kes ei tule toime olemasolevate kohustustega, lahutavad, abielluvad, vahetavad töökohta, lõpetavad koole ja loovad peresid, neid on alati. Kuna igaüks ei remondi oma korterit ja ei ehita maja, vajatakse kinnisvara-alaste teadmistega oma eriala professionaale ka edaspidi.


Millal tuleb järgmine buum?


Ma arvan, et Euro tulekuga hinnad tõusevad, senikaua turg stabiliseerub.


Kas maaklerid vajaks ametiühinguid?


Kindlasti, kuigi midagi ligilähedast on juba olemas - Eesti Kinnisvaramaaklerite Koda.(EKMK). Meie firma juht ütles, et kui meil oleks AÜ, siis mind valiks ta sinna kindlasti :-)


Mida vabal ajal teed?


Kasvatan kahte kooliealist tütart, käin jooksmas ja kepikõndi tegemas. Nõmme on selleks hea ja rahulik koht. Veel meeldib mulle aega veeta sõprade ja sugulaste seltsis. Olen pärit suurest perest, meid on seitse tütart, nagu muinasjutust, ja kõigil juba lapsed. Nii et suhtlemist jagub. Veel naudin reisimist, lugemist, tantsimist, mäesuusatamist ja ujumist.


Millist muusikat kuulad?


Põhiliselt poppi, house’i ja klassikalist. Meeldib ka rock- ja kantrimuusika.


--


Kommenteerib Kristel Grossthal, kolleeg

Miks ta on nii hea?



Sellepärast, et ta usub endasse. Hiie teeb klientidega väga professionaalset tööd, koheldes neid suurepäraselt. Palju tänulikke kliente ongi tema suurim tunnustus.


Kas sa tahaks olla nagu tema?


Arvan, et iga inimene peaks jääma iseendaks. Hiielt on aga palju õppida, näiteks seda, kuidas ta kõikides olukordades annab endast parima. Ja ta tõesti tuleb suurepäraselt toime erinevate, nii maakleritöös kui muidu elus ettetulevate probleemide lahendamisega. Ta ei karda teha vigu ja kui tagasilöögid ka tulevad, siis suudab ta ikka rõõmsaks ja optimistlikuks jääda. Hindan neid omadusi Hiies väga.


Kas temast võiks saada Eesti staarmaakler?


Ta on juba praegu meie staarmaakler ja kindlasti pole kaugel aeg, kui Hiiest saab Eesti staarmaakler.