Küla looja on OÜ Püramiidmaja omanik Margus Aru, kes on seitse aastat selliseid elamuid rajanud. Kuigi kinnisvaraturul on raske aeg, on Aru uute külaelanike suhtes valiv. Niisama uudishimulikul või püramiidmaja suhtes pessimistlikult häälestatud inimesel pole sinna asja, kirjutab
.


Kõik sealsed majad on püstitatud Cheopsi püramiidi eeskujul ning arvesse on võetud kindlaid suhtarve. Esoteerika asjatundjad kinnitavad, et Cheopsi püramiidi täpne mudel, mis on asetatud põhja-lõuna suunas, kiirgab, genereerib ja akumuleerib teatud kindlaid energiavälju. Sestap peab tulevane elanik sobima kogukonda ning olema vastava vaimsusega.


Küla keskel paikneb teistest elamutest veidi suurem hoone nimega Keskus Tähevärav. Päeval on keskuse alumine korrus lasterühma Tähelapsed päralt. Õhtuti kogunevad täiskasvanud, et tegeleda vabastava hingamise, tensegrity, jooga ja muu sellisega. Nädalavahetustel ja suvel toimuvad aga pikemad seminarid.


Margus Aru sõnul pole püramiidmaja ehitamine sugugi keeruline. Kuna see rajatakse energiaväljade kiirgamise ja akumuleerimise eesmärgil, tuleb maja mahamärkimisel olla eriti täpne. Näiteks vundament ja diagonaalsarikad tuleb täpselt paika panna, kuna need fikseerivad püramiidi õiged proportsioonid.


Ülejäänu on juba nagu tavalise maja ehitamine: karkassi ja katusekatte ehitus, soojustamine, siseviimistlus. Elumajade põhjakülg on 12–13-meetrine, seega on majas ruumi kuni 170 ruutmeetrit. Ruumilahenduse üle otsustab iga omanik ise. Katuseaknaid kulub umbes paarkümmend.


Arvestuslikult kulub maja püstipanekuks ja elamiskorda seadmiseks paar miljonit krooni.