"Ma ei soovi diskuteerida selle kohatu, imperatiivses stiilis manifestiks kutsutud teksti üle. See lõhub sidusust meie ühiskonnas. Usun, et manifesti autorid ei esinda Eesti ettevõtjate enamuse mõtteid," teatas Ansip Äripäevale.

Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul võib Ansipi reageering peegeldada ka seda, et liberaalse majanduspoliitika eest seisnud Reformierakond on muutunud sotsiaalsemaks. "Samas ei tohi ära unustada, et ka peaminister on inimene, mistõttu tasuks alati järele küsida, kas ta esindas seal enda isiklikku seisukohta või oli see parteipoliitiline arvamus," arutles ta.

ETK juhataja Kati Kusmin avaldas lootust, et peaminister on hoolimata enda väljaöeldust siiski valmis Eesti jaoks olulisi tulevikuküsimusi puudutavaks diskussiooniks. "Eestis võiks tekkida olukord, kus nii kategoorilised arvamusavaldused jäävad minevikku ja olulisi teemasid analüüsitakse siiski positiivses võtmes," lisas ta.

Mootor Grupp ASi ainuomaniku Hugo Osula sõnul ei ole ettevõtjad mingi haltuuravendade punt. "Nad on ikkagi tulest ja veest läbi käinud ja teavad väga hästi, kuidas majanduses olukord on. Selline totaalne rünnak näitab tervikuna, kuidas ühiskond ettevõtjatesse suhtub," märkis Osula.

Sotsioloogiliste uuringute ettevõtte Saar Poll omanik Andrus Saar nentis, et teda üllatab terve manifesti suhtes avalikkuses tekkinud ülinegatiivne hoiak. "Selles kontekstis üllatab mind ka Ansip. Ei ole võimalik niisuguse organisatsiooni seisukohti üle parda visata. See dokument on paljudes küsimustes väga oluline. Seda ei saa lihtsalt üle parda heita, ei saa!" arvas Saar, kelle hinnangul püüab Ansip enda lahmiva ja ülikriitilise hinnanguga rumalama ja vaesema valija hääli, kes juhul, kui Ansip astunuks tööandjatega ühte jalga, Reformierakonda kevadel ei valiks.