Prisma andmetel augustis ja septembris tatrahinnas suuri muutusi ei toimunud. Kilone tatrapakk maksis poeketis 23.50 kuni 30 krooni.

Balti Veski ostujuhi Peeter Kibe sõnul võib tatrakilo hind tõusta aga 35-45 kroonile.

Kibe ütles, et tatra saak on kehv olnud juba paar aastat. Tänavu ei ole uut saaki lihtsalt veel müügile jõudnud. "Tarnijatega on probleeme olnud juba selle aasta algusest," sõnas ta.

Ta lisas, et tatra hinnatõus on praegu paratamatu. Isegi aastatagusega on sisseostuhinnad tõusnud 2,5 kuni kolm korda.

Kibe ennustas, et tatramüük kuivab järgmisel aastal kallineva hinna tõttu kokku. "Kui tatar hakkab poodides laias laastus maksma 35-45 krooni kilo, siis ma küll ei näe täna tarbijaid tatart sellise hinnaga ostmas. Nad tarbivad enne pastat või kartuleid, ka riis on täna odavam kui tatar, mis on täiesti ebaloogiline."

Tatar kadus müügilettidelt eelmisel nädalal. "Ida-Virumaa Selveritest hakati tavapärasest rohkem tatart ostma augusti keskel ning mujal Eestis paar nädalat hiljem," ütles Selveri keti avalike suhete juht Annika Vilu.

"Ida-Virumaal osteti augusti lõpus ja septembri alguses ligi kolm korda rohkem tatart kui tavakuudel, Eesti teistes piirkondades kasvas kuivaine müük samuti märgatavalt. Tatra varumine põhjustas kauba lõppemise nii poelettidelt kui ka tarnijate hulgiladudest."

Vilu sõnul jõudis eelmise nädala reedel tänavune tatrasaak Eesti ladudesse ning selle nädala alguses jõuab tatar ka kõigisse Selveri kauplustesse. Prisma loodab tatra tagasi kauplustesse saada hiljemalt oktoobri teisel nädalal.