"Praegu on keeruline häid spetsialiste leida, kuna otseselt logistika valdkonnaga seotud inimesi tundub vähe olevat. CV-sid laekub küll, aga ainult kümnest üks tekitab tunde, et äkki on seal midagi taga ka," kurtis Hellmann East Europe OÜ juhatuse esimees Urmas Palk, vahendab Äripäev.

Praegu otsitakse ettevõttesse logistik-ekspediitorit, kelle ülesandeks on ekspedeerimisteenuste korraldamine, kliendibaasi haldamine ja koostööpartneritega suhtlemine. "Esialgu proovime leida ühe ning kui kaks või kolm kandidaati osutuvad headeks, siis võtame kohe kõik," rääkis Palk.

Palgi kinnitusel kirjutavad väga paljud kandidaadid, et on näiteks ehitajad olnud ja tahaksid nüüd midagi muud proovida. "Meil pole aga aega kedagi välja õpetada. Inimene peaks tulema ja teadma, mis ta teeb," selgitas ta.

Balbiino ASil esineb sama mure, sest kaubamahud kasvavad ja olemasoleva ressursiga enam hakkama ei saada. Ettevõtte logistikakeskuse juhi Raivo Roolaiu sõnul otsitakse praegu inimesi külmlao juhataja ja logistikakeskuse assistendi ametikohale.