Tallinki juhatus on kinnitanud, et vanemate ja igapäevasest opereerimisest hetkel eemal olevatele laevadele otsitakse aktiivselt rakendusvõimalusi, nagu nende müük või prahtimine, ütles AS-i Tallink Grupp kommunikatsioonijuht Luulea Lääne BNS-ile.

Saksa võrguväljaanne Seereisenportal kirjutas sel nädalal, et Peterburi laevakompanii St Peter Line kavatsevat "kohaliku meedia" teatel laieneda ja hakata kasutama Tallink Grupile kuuluvat laeva Regina Baltica. St Peter Line plaanib portaali väitel laevaühendust Peterburi ja Kopenhaageni vahel, liin oleks käigus kaks korda nädalas.

Plaani teostumisel oleks Regina Baltica portaali väitel kolmas laev St Peter Line'i kasutuses. Praegu on kompaniil kaks liini – Peterburi–Helsingi liinil sõidab laev Princess Maria ja Peterburi–Tallinna–Stockholmi liinil laev Princess Anastasia.

"Me ei imestaks, kui St Peter Line hiljemalt aastaga ka Kieli–Peterburi liiniga alustaks," kirjutab portaal. Samasugune liin oli käigus Baltic Line'il aastal 1991, kui liinil sõitis laev Anna Karenina, millest on praeguseks saanud Tallinki omandis olev Regina Baltica.

Mullu septembris kirjutas Rootsi portaal Sjöfartstidningen, et Rootsi laevakompanii Samsö-Linieni endine juht Valter Merrild-Hansen tahab tänavu aasta 1. maist käivitada Norra Arendali ja Taani Fredrikshavni vahel uue laevaliini ja panna sinna sõitma Tallinki laevaparki kuuluva Vana Tallinna. Merrild-Hansen plaanis portaali teatel Vana Tallinna võtta rendile ehk prahtida.

Regina Baltica ja Vana Tallinn on sõitnud Riia–Stockholmi laevaliinil. 2009. aastal suunati Regina Baltica asemel liinile 2002. aastal ehitatud, 2500 reisijakohaga kruiisilaev Romantika. Möödunud aasta suvekuud veetis Regina Baltica prahilepingu alusel Vahemerel, sõites Hispaania ja Maroko vahel, ning oli sügisperioodiks prahitud Fääri saartele.

Vana Tallinna vahetas Riia–Stockholmi laevaliinil 2008. aastal välja 2000 reisijakohaga Silja Festival, mis sõidab liinil ka praegu. Vana Tallinn sõitis pärast 2008. aasta suve ajutiselt ka Paldiski–Kapellskäri liinil. Vana Tallinn on valminud 1974. aastal ja mahutab 800 reisijat, sügisel tehti alusel jooksvalt vajalikke hooldus- ja remonditöid..

Kapella lõpetas sõitmise Tallinki Paldiski–Kapellskäri liinil möödunud aasta detsembri lõpus, mullu suvel asendas Kapella Paldiski–Kapellskäri liinil kaubalaeva Regal Star, mis oli suunatud lisalaevaks Turu–Stockholmi liinile.