Pärnu Rannahotelli praeguse rentniku Scandic Hotels Eesti juhatuse esimees Toomas Sildmäe ütles, et on sellisest äriplaanist kuulnud. “See on lausa geniaalne, sest hotelli on väga kerge korteriteks teha, apartementide alla võib panna ka praegused fuajeed ja restorani,” arvas ta. Kuna enampakkumise võitnud riiulifirma Memfis Trade pole rentniku ega hotelli juhtkonnaga ühendust võtnud, puudub nähtavasti huvi hotelliäriga tegeleda ja on tõenäone, et kinnistu müüakse edasi, võib-olla koguni mitu korda, teeb Sildmäe järelduse. Heausksel ostjal ei lasu enam kohustust varasema rentnikuga sõlmitud lepingut üle võtta.

Sel juhul lubas Sildmäe hageda järelejäänud 18,4 miljonit krooni investeeringuraha linnalt, kes peab tema sõnul maksma ka 50 töötaja ligi miljoni krooni suuruse vallandustoetuse. Kui arvestada sinna juurde saamata jääv ligi 2 miljonit krooni maksutulu aastas, peab linn kokkuvõttes tehingule peale maksma.

Loo muudab kahtlaseks hotellimüügi ümber toimuv salatsemine. Pärnu linna juhid ei tea siiani, kes on isikud, kes soovivad Pärnu üht väärtuslikumat hoonet endale saada ja mis nad sellega peale hakkavad. Enampakkumisel ainsa pakkumise teinud Memfis Trade on ostetud riiulifirmade loomisega tegelevalt ASilt Larssen, mille omanikud Leonid Agejev ja Aleksei Saaremägi on varem esindanud Tallinnas kinnisvaratehingutes perekondi Fink ja Burdeinõi.

Margus Fink ütles, et tema seostamine Pärnu Rannahotelli enampakkumisega on jama ja ka ta äripartner Valeri Burdeinõi pole asjaga seotud. Tartus elav Kink on varem Äripäevale väitnud, et tunneb hästi Meelis Laod, kes aitas tal näiteks Balti Jaama turul tekkinud omandiprobleemi lahendada. Lao ise eitas eile oma seotust Pärnu Rannahotelli ostuga.