Delfi viis jaanipäeva eelselt läbi kaks suurt testi. Testiti parimaid Eesti grilllihasid ja sašlõkke ning parimaid premium-tüüpi õllesid. Kuna aga mõlemad on kõhu- ja meeletäited, mis tavaliselt koos laual oma koha leiavad, pakume testitulemuste põhjal välja mõned imelised kooslused. Paneme kokku head lihad heade õlledega:

1. Grilltestide võitjad: Ranna-Rootsi Gruusia sašlõkk ning A. Le Coq Pils

Kaks võitjat tavaliselt head nahka kokku ei tekita, kuid ootamatult sobivad kaks kõige omapärasema ning tinglikuma maitsega toodet väga hästi kokku. Pigem on siin küsimus maitsete ergastumises ning plahvatamises, kui ideaalses kokkukõlamises.

Nii maitsest kui aroomist on liha puhul tunda Gruusiat. Äädikast on igas mõttes üle kerge tillilõhn ning liha on maitselt vürtsikas. Lihatükid on lõigatud õiges suuruses, mis tähendab, et marinaad on jõudnud ka liha keskele. Tugevama maitsega liha, eriti sealiha, tahab ka tugevat jooki enda kõrvale. Pulsi karmim maitse lööb lõkkele äädika ning liha enda maitsebuketi. Kui veel kergelt soolata ka liha enne söömist on tulemus mõnus. Tegu on loomulikult tugeva elamusega, mitte lihtsa laadimislõunaga!

2. Nõo rose-pipraga grillliha ja Puls Classic

Teravama rose-pipra marinaadiga liha vajab magusama, temperamentsema joogi kaasosalut. Suu jääb pärast rose-marinaadis liha mälumist ja neelamist õhkama. Ebaühtlasemalt jagunenud marinaadi puhul võivad osad ampsud olla isegi ebameeldivalt vürtsikad, mis nõuab kerget jooki selle maitse ühtlustamiseks. Teravale magusama joogi peal valamisest tekib alati suus mõnus sümfoonia.

Lihal on iseloomu ning maitset, aroom on väga isuäratav, nõuab mitu korda nina alt läbi tõmbamist ning nautimist. Puls Classic on samuti aroomiga jook, veinikultuurist omadusi ammutav õlu, mis sobib imeliselt kokku tugeva sealihaga ning toob marinaadist välja pipra. Sobivad kenasti kokku!

3. Saaremaa šašlõkiliha ja A.Le Coq Premium

Saaremaa on kasutanud liha marineerimiseks piprasemat punast tomatimarinaadi, mis annab lihale ilusa söömakutsuva ja isuäratava väljanägemise. Tugevam marinaad aga vajab õlle puhul jooki, mis hästi sobituks, kuid jätaks lihamaitse ikka peamiseks. Premium sobib selleks väga hästi. Liha ja jook on üksteisele mõnusaks toeks.

4. Talleggi klassikaline kintsulihašašlõkk ja Saku Kuld Mahe

Kana juurde juuakse reglemendi kohaselt valget veini, kuid viimasel ajal nauditakse ka kergemaid punaseid. Sama seis on ka kana ja õllega, keegi ei ütle, et need omavahel ei sobi. Kana, isegi tugevalt tomatiga marineeritud kana, vajab mahedamat jooki. Kerge maitse ning humalaga Saku Kuld mahe annab kanale just selle lisandi, mis ei luba enam kanaampsu igavaks pidada.