Tallinna linnavolikogu valis neljapäeval linna esimese rahvusvahelise võlakirjaemissiooni korraldajaks Nomura Internationali.

Tallinna linnavolikogu pressinõunik ütles Baltic News Service-ile, et Jaapani päritolu investeerimisfirma Nomura Internationali pakkumise poolt hääletas 41 linnavolikogu liiget, eelistades seda USA Chemical Investment Bankile.

Pressinõuniku sõnul otsustas volikogu ühtlasi suurendada emissiooni mahtu 360 miljonilt kroonilt 480 miljoni kroonini. Vastavalt ekspertarvutusele kujuneb emissiooni intressiks 6,62 protsenti ja laenu hinnaks koos kuludega 7,53 protsenti. Emissiooni tagasimaksmine toimub 1997. aastast 1999. aastani

Aselinnapea Tiit Järve ütles neljapäeval linnavolikogu istungil, et otsustada tuleb Chemicali pakkumise kasuks, sest see on ligi kolme miljoni krooni võrra soodsam. Eesti Panga finantsturgude osakonna juhataja Valdur Laid ja linnavolikogu rahandusnõunik Enn Roose rõhutasid, et emissiooni korraldaja vahetamine ilma väga mõjuva põhjuseta oleks eetiliselt kahtlane. Linnapea Jaak Tamm ütles seepeale, et ta hindab moraali kõrgelt ning pooldab seetõttu Nomurat.

Maailma üks juhtivamaid investeerimisfirmasid Nomura International on korraldanud Läti ja Leedu riigi ning Praha, Bratislava ja Budapesti rahvusvahelisi võlakirjade emissioone.

Müüki lähevad nelja ettevõtte vähemusaktsiad

Erastamisagentuur (EEA) kuulutab esmaspäeval välja nelja ettevõtte vähemusaktsiate avaliku müügi järgmise vooru, ütles Baltic News Service-ile EEA aktsiate müügi osakonna juhataja Martin Kruus. EEA paneb müüki 24 protsenti AS Tallinna Külmhoone ja AS Keila Terko ning 49 protsenti AS Tartu Külmhoone ja AS Sangla aktsiatest.

Aktsiate märkimisperiood kestab 11. märtsist 1. aprillini. Aktsiaid saab märkida kõigis Eesti Väärtpaberite Keskdepositooriumi liikmespankades. Baltic News Service-i jaanuarikuise küsitluse järgi on väärtpaberivahendajate hinnangul investorite huvi märtsis algava riigile kuuluvate vähemusaktsiate järjekordse müügivooru vastu kesine. Talinvesti projektijuhi Meelis Männiku sõnul pole ükski neist ettevõtetest eriti huvitav. Aktsiaid müüakse nii väikestes kogustes, et suurt ostmist pole ette näha, selgitas ta. Männik lisas siiski, et mingisugust huvi aktsiate ostmise vastu võivad üles näidata firmade tuumikinvestorid, kes sõlmivad aktsiate ostmiseks ilmselt lepingu mõne konkreetse vahendajaga. Ka Pindi Väärtpaberite AS-i analüütik Aivo Kangus ütles, et selles aktsiate müügi voorus on investorite huvi madal, sest tegemist on väikeste ettevõtetega, mille kasumitootlikkus on väike.

Baltic News Service