Nädalavahetusel Pärnus toimuva Balti Assamblee ja Balti Ministrite Nõukogu ühisistungjärgu külalised on hõivanud enamiku hotellikohtadest.

Hotelli Strand müügijuht Anneli Kaar ütles, et neil on nädalavahetusel kogu maja ainult Baltimaade tippkohtumisele saabunud külaliste päralt. Hotell pandi kinni juba oktoobris, ühtlasi telliti täielik konverentsipakett ja sellega kaasnevad teenused. "Majutame 50 inimest, pakume kolm lõunasööki ja õhtusöögi 160 külalisele, korraldame= kohvipause," loetles Kaar.

Müügijuhi kinnitusel saavad konverentsist kasu paljud Pärnu firmad, kust Strandi vahendusel telliti tehnikat, turvateenuseid, blankette, kutseid jpm. "Pärnusse jätab see ettevõtmine väga palju raha," tõdes Kaar.

Strandi müügijuhi sõnul pidid nad oma püsiklientide jaoks teistest hotellidest tube küsima. "Pärnus on nädalavahetusel raske ööbimiskohta leida ja kõigile ei olnud võimalik vastu tulla. Muidugi riskime sellega, et meie alalised kliendid võivad solvuda. Neid see ei huvita, et Pärnus on Balti Assamblee," lausus ta.

Talveperioodil maksab Strandis tuba 595 ja 670 krooni, maist lisandub hinnale 200 krooni.

Rannahotelli peaadministraatori Mare Perniku kinnitusel soovinuks Pärnusse saabunud delegaadid rohkemgi tube, kui neid pakkuda oli. "Hotellidele oleks soodsam, kui selline konverents peetaks näiteks jaanuaris," nentis ta. Pernik lisas, et Rannahotell saab rohkem kasu assamblee delegaatidele korraldatud pidulikust vastuvõtust kui nende majutamisest. "Lisaks rahale kaasneb ettevõtmisega väga hea reklaam meie hotellile ja kogu Pärnule," oli peaadministraator rahul.

Pärnu eliithotellis Rannahotell

maksab ühekohaline tuba aprilli lõpuni 850, kahekohaline 1150 krooni.

äärelinnas asuva Emmi administraator ütles, et nende 22 toaga hotellist tellisid majutuse ja hommikusöögi 13 assamblee liiget. Emmis maksab hotellituba aprilli lõpuni 300 või 320 krooni.

Osa Balti Assamblee ja Balti Ministrite Nõukogu istungjärgu külalisi, tõlke, arvutispetsialiste, sekretariaadi töötajaid ja ajakirjanikke on majutatud ka hotellidesse Pärnu, Victoria, Bristol ja Legend.

ANU SAARE