Õpetajad soetavad tippvarustuses arvuteid

Tänu augustis alanud Tiigrihüppe sihtasutuse, Hansa Liisingu ja Baltic Computer Systemi (BCS) ühisprojektile saavad 520 õpetajat üle Eesti muretseda endale soodustingimustel isikliku koduarvuti. “Paljudel õpetajatel puudub võimalus arvutiga töötada, sest õpetajate materiaalne olukord pole kiita,” ütles Tiigrihüppe sihtasutuse juhataja Enel Mägi. Kaasaegse tarkvaraga varustatud arvutid võimaldavad õpetajatel paremini tunde ja õppematerjale ette valmistada ning ennast interneti vahendusel täiendada, lisas ta.

“Üllataval kombel oli kõige enam arvutiostjaid Võru maakonnas,” ütles Mägi. Saaremaalt ja Lääne-Virumaalt tuli seevastu ainult paar sooviavaldust, lisas ta.

Arvutifirma BCS müügidirektori Jako Bergsoni sõnul valis 85 protsenti õpetajatest endale kallima, kuid see-eest laialdasemate võimalustega arvutikomplekti. Lisaks modemile ja printerile on enamik müüdud arvuteid varustatud ka entsüklopeediaid ja sõnastikke sisaldava tarkvaraga. Kolmandik õpetajatest otsustas veel skanneri ja arvutit voolu varustamisega kindlustava UPS-seadme kasuks. Keskmise arvutikomplekti hinnaks kujunes 23 000 krooni.

Hansa Liisingu pakutud madala liisinguintressi tasub Tiigrihüppe Sihtasutus, milleks on juba eraldatud pool miljonit krooni.

Viimased kaheaastase liisinguga ja nullintressiga soetatud arvutid jõuavad õpetajate peredesse septembri lõpus.