Eesti Ühispanga juhatuse esimees Ain Hanschmidt ja ASi Eesti Telefon juhatuse esimees Jaan Männik kirjutasid alla kokkuleppele, mille kohaselt moodustatakse internetikeskkonda arendav ühisettevõte. 50 protsenti ettevõttest kuulub Ühispangale ja 50 protsenti Eesti Telefonile.

“Koos tehtud kook on maitsvam,” lausus Ühispanga asepresident Jürgen Lamp eile. “Näeme palju võimalusi, kuidas uues ettevõttes saaks kahe firma tehnoloogiat ja oskusteavet rakendada.”

Lamp ütles, et plaanis on teha kinnisvara- ja kindlustusportaal ning pakkuda teenuseid, mida pole praegu ei Ühispangal ega Eesti Telefonil, nagu kauplemiskeskkondade ja kliendi vahendusteenuseid, logistikateenuseid ning tarkvara- ja tehnoloogialahendusi.

Jürgen Lambi sõnul peaks ühisettevõte esialgsete prognooside kohaselt kasumisse jõudma kolme aasta jooksul.

“Jäi mulje, et nad kavatsevad paljude asjadega tegeleda,” sõnas ASi Hansapank Eesti peadirektor Raul Parusk. “Eesti turg on aga väike ja inimressursid piiratud. Neis tingimustes peab oma tegevust rohkem fokuseerima.”

Paruski sõnul on fikseeritud liinidel põhinevast internetist perspektiivikamad uued lahendused, nagu WAP ja mobiilne internet.

“Tundub, et tulevasel ettevõttel on niivõrd palju eesmärke, et on ebareaalne ülesanne neid kõiki täita,” ütles Eesti suurima IT-firma Delfi juhatuse esimees Ville Jehe.

Viktoria KORPAN