SkypeOut on tasuta internetikõnesid pakkuva Skype?i tasuline tootepakett, millega saab helistada laua- ja mobiiltelefonidele üle maailma kohaliku kõne hinnaga. Rohkem kui 25% alanes minutihind Eesti lauatelefonidele helistamisel, mis hakkab maksma 0,017 eurot ehk ligikaudu 27 senti. Kõneminut Eesti mobiilivõrku helistamisel alanes 0,23 euro ehk 3,6 kroonini.

Eesti kuulub nüüdsest SkypeOut Global Rate nimekirja, mis sisaldab populaarsemaid kõnede sihtriike maailmas. Nendesse riikidesse helistamisel kehtib ühtne minutihind - 0,017 eurot.

Skype Eesti juhi Sten Tamkivi sõnul tuleneb Eesti määramine ühtse tariifiga riikide hulka eelkõige sellest, et oleme Skype?i asutajamaa ja arendusüksuse asukoht. ?Ka Skype?i tasuliste toodete kasv on Eestis olnud väga kiire ja kindlasti aitab hinnalangus edasisele kasvutempole kaasa,? lisas Tamkivi.

SkypeOut teenust kasutades ei ole vahet, mis riigist kõne alustatakse, hinna määrab vaid sihtriik. Helistamiseks tuleb osta kõneaega Skype´i veebipoest. Eestis on kõige lihtsam ja soodsam kõneaja eest tasuda hanza-neti või U-neti kaudu.

SkypeOut teenuse hind alanes ka Singapuri ja Lõuna-Koreasse helistamisel. Samas seoses muutustega kohalike operaatorite hinnakirjades tõusevad alates 20. aprillist kõnetariifid Equadori, Palestiinasse ja Zimbabwesse helistamisel.