Ettevõtluse Sõbra kandidaate saavad esitada kõik Eesti ettevõtted või nende esindusorganisatsioonid. Ettepanekus peab olema näidatud, milliste teenete ja saavutuste eest ettevõtluse edendamisel isik on esitatud Ettevõtluse Sõbra aunimetuse saamiseks. Omapoolsete ettepanekute tegemiseks palub EVEA ühendust võtta telefonil 641 0920, faksil 641 0916 või e-mailil org@evea.ee, lähem infomatsioon EVEA kodulehelt.

EVEA alustas Ettevõtluse Sõprade auhindade jagamise traditsiooni 1993. aastal. Tänaseks on EVEA väikese ja keskmise suurusega ettevõtjate nimel avaldanud tunnustust neile avaliku elu tegelastele ning organisatsioonidele, kes on andnud olulise panuse ettevõtluse arengule Eestis. Tiitli saajate hulgas on olnud riigipäid, ministreid, riigiametnikke, linna- ja maakonna juhte, riigikogu liikmeid, pankureid, ajakirjanikke ja erinevate ettevõtlusorganisatsioonide eestvedajaid. Kokku on saanud tiitli üle 30 eraisiku ja organisatsiooni, sealhulgas näiteks Lennart Meri, Toomas Sildmäe, Siim Kallas, Arnold Rüütel, Igor Rõtov, Liina Tõnisson, riigikohus, Tea Varrak, Aavo Kokk jpt.

Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioon EVEA on esimene valitsusväline, mittetulunduslik, väike- ja keskmiste ettevõtete ning füüsilisest isikutest ettevõtjate katusorganisatsioon, mille peamiseks funktsiooniks on VKE-de kui sotsiaalse grupi esindamine, toetamine ja kaitsmine riiklikul tasemel Eestis. EVEA asutati 1988. aastal Eesti ettevõtjate vabatahtliku ühendusena.