Müügitehing toetab investeerimisgrupi kavatsusi keskenduda SBA tegevustes nende peamiste ärisuundade edendamisele, milleks on mööbli tootmine ning jaekaubandus. Ettevõtte omandas COWI Baltic, mis on rahvusvahelise konsultatsioonigrupi COWI A/S haruettevõte, teatas GILD Bankers.

Investeerimisgrupi finantsdirektori Algirdas Šabūnase sõnul on ettevõtte väga rahul tehingu sõlmimisega, kuna tegemist on mitu aastat väldanud SBA restruktureerimise õnnestumisega.

„Strateegia, mille kohaselt Miestprojektase võtmetegevusteks said arhitektuuriline disain ja inseneritöö, võimaldas luua tugeva meeskonna oma ala tipptegijatest ja orienteeruda eesmärgile kasvada üheks juhtivaks arhitektuurifirmaks Leedus. Eelmise aasta silmapaistvad tulemused ja kiire kasv sel aastal aitasid leida hea strateegilise partneri, kes oskab firma potentsiaali vääriliselt hinnata. Usume, et uued omanikud loovad uusi võimalusi ettevõtte ja selle töötajate arenguks, “ kommenteeris Šabūnas.

Investeerimispanga GILD Bankers partneri Karolis Pociuse arvates on sel aastal toimunud ka teisi tehinguid, mis on seotud arhitektuuri- ja disainibüroodega. Rahvusvaheliste firmade laienemine Leedu turule algas juba paar aastat tagasi. Osaliselt on seda peegeldanud ka kasvutrendid ehitus- ja kinnisvaraturul.

„Tehingu tulemusel on sündinud üks kolmest tipust Leedu arhitektuurifirmade seas. Meil on hea meel, et leidsime Miestprojektasele tugeva strateegilise partneri, kelle abiga ettevõte saab seada veel ambitsioonikamaid eesmärke nii arhitektuurilise disaini kui insenerilahenduste vallas,“ ütles Pocius.

GILD Bankers on Balti juhtiv sõltumatu investeerimispank, millel on kontorid Tallinnas, Riias, Vilniuses ja Kiievis. Alates 1999 aastast on GILD Corporate Finance meeskond viinud edukalt läbi rohkem kui 100 tehingut kogumahus üle 2,8 miljardi euro. GILDi Investment Management meeskonna poolt hallatavate varade maht läbi kahe hedge-fondi ja ühe kinnisvarafondi ületab 100 miljonit eurot.

COWI grupil, mis loodi 70 aastat tagasi Taanis, on aasta käive 376 miljonit eurot ning esindused mitmes riigis üle maailma.