Kell 10 alanud seminari esimeses pooles jagavad ettevõtlusest huvitatud inimestele äriplaani koostamise ning laenu- ja liisinguvõimaluste kohta infot Hansapanga spetsialistid, seminari teises pooles kõnelevad Krediidiinfo AS projektijuht Jaan Kurvet ettevõttesisesest krediidipoliitikast, Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse projektijuht Margus Randmäe riigi toest alustavatele ettevõtetele ja Pärnumaa Ettevõtlusinkubaatori juhataja Raivo Olesk sellest, kuidas ettevõtlusinkubaator saab alustavale ärile kasulik olla.

„Leiame, et värskel ettevõtjal on sageli puudu infost ja seetõttu on keerukas algust teha. Küsimusi on palju, kohti, kust neile vastuseid leida, on samuti mitmeid, ning neid on sageli raske leida,” rääkis Hansapanga jaepanganduse juht Margus Rink. „Meie pakume võimalust saada vastused suurele hulgale alustava ettevõtja jaoks olulistele küsimustele ühest kohast ja näost näkku suheldes. Peame väikeettevõtlust ja selle arengut Eesti majanduse jaoks väga oluliseks, seega tuleb ettevõtlikku vaimu igati julgustada ja ettevõtlusega alustamist lihtsamaks muuta.”

Ülejäänud kaks seminari toimuvad 2. aprillil Tartus ja 11. aprillil Tallinnas.

Tartu seminaril räägib ettevõtluse hetkeolukorrast Arengufondi ekspert Heido Vitsur, kaubanduses, puidusektoris ja innovaatika valdkonnas toimuvast kõnelevad Hansapanga ettevõtete panganduse spetsialistid. Samuti räägitakse ettevõtte krediidipoliitikast ja riigi toest alustavatele ettevõtetele. Ürituse lõpetab paneeldiskussioon Eesti väikeettevõtluse tuleviku teemadel.

Tallinna üritusel räägib ettevõtluse olukorrast ja tulevikuperspektiividest Arengufondi nõukogu esimees Indrek Neivelt, sellest, kuidas firmat kasvatada, kõneleb koolitusfirma Vain & Partnerid looja Peep Vain. Kaubanduse, kinnisvara ja innovaatiliste ettevõtete arengust räägivad Hansapanga ettevõtete panganduse spetsialistid. Ka Tallinna seminari lõpetab Eesti väikeettevõtluse tuleviku teemaline paneeldiskussioon, kus osalevad Peep Vain, Meelis Milder, Monika Salu ja Ville Jehe.