Raasuke rääkis Kuku raadio saates Magneet, et praeguse seisuga on raskused oma laenu teenindamisel kuskil 1 protsenti laenuportfellist, mis ühelt poolt tähendab, et tervelt 1 inimene sajast on makseraskustes, teiselt poolt, et tervelt 99 saavad hakkama.

Pangajuhi sõnul on oodata, et hädasolijate arv kasvab võib-olla kaks korda või veidi enam, aga kindlasti mitte drastiliselt.

Ta lisas, et kindlasti mõjutab inimeste laenukäitumist kasvav tööpuudus, kuid samas kinnitas ta, et vallandamised ja koondamised puudutavad siiski kõige enam lihttöölisi ja eluasemelaenu omanikke on nende hulgas vähe.

Raasukese sõnul on Balti riikide eripäraks see, et kodulaenuturg loodi sisuliselt viimase viie aastaga ja turg on kontsentreerunud natuke jõukamale elanikkonnale. Sellepärast pole praegu ka kodulaenu võtjate osakaal kogu elanikkonnast väga suur, kuid need leibkonnad, kes laenu võtsid, tegid seda suurema summa ulatuses.

Majapidamisi, kes on panga potensiaalsed laenukliendid, on järel seega veel palju, samas laenud, mida nad saavad võtta, on väiksemad.