Kalev Meedia peatoimetaja Indrek Lindsalu kinnitas veel teisipäeval oma töötajatele, et blogides ja meedias ringlevad kuulujutud Kalevi ajakirjade sulgemisest on valed. Eile pidi Lindsalu oma sõnu sööma: ajakirjad suletakse.

Ligikaudu sada inimest jääb tööta, osa neist saab Kalev Meedia juhi Alar Pingi sõnul kontserni sees tööd. Kui paljud töötajad saavad töökoha püsimisele loota, pole veel teada. „Järgmisel nädala teisel poolel olen targem,“ möönas peatoimetaja Lindsalu praegust ebakindlat seisu.

Lindsalu praeguses teadmatuses siiski Kalevi omanikku Oliver Kruudat rabistades tehtud otsustes ei süüdista. „Mina olen hingelt äriinimene ja ütlen, et omanikul oma omandiga õigus teha otsuseid,“ kinnitas Lindsalu.

Peatoimetaja möönas samas, et olukord on raske ja temal tuleb sellega tegeleda. „Selliste suurte koondamiste puhul on ikka paanika. Mina peatoimetajana püüan seda valu töötajatele võimalikult vähendada,“ sõnas Lindsalu.

Korvpalli-, moto-ja seltskonnaajakirjanikud suunati online-uudised kirjutama

Lindsalu sõnul hakkab juhatus järgmisel nädalal töölejääjaid vestlustega välja selgitama. „Esmalt tuleb arutada, mis on meie eesmärgid. Siis tuleb välja selgitada, kes vastavad nõuetele,“ rääkis Indrek Lindsalu. „Otsus langetatakse igaühega personaalselt rääkides.“

Praegu on kõik Kalev Meedia ajakirjade töötajad ametipostidel. „Kedagi koju saadetud ei ole,“ kinnitas Lindsalu. „Töötatakse portaali. Seal on ju vastavad sektsioonid – majandus, seltskond ja nii edasi.“

Kalev.ee püüab reklaami müüa

Indrek Lindsalu sõnul ei saa ta kommenteerida seda, kas eile sulgemisotsuse saanud ajakirju püüti enne surmahoobi andmist müüa. „See on omaniku asi vastata,“ sõnas Lindsalu.

See-eest sai peatoimetaja öelda, et Kalev.ee rahaliseks upitamiseks on plaanis sinna reklaami müüa. „Mingil määral kindlasti,“ möönas Lindsalu reklaamimüügi soovi.

Paraku võib see ainult sooviks jäädagi. „Praegu ei ole üldse reklaamimüügiks sobiv aeg, asi ei ole Kalev Meedias,“ ütles peatoimetaja.