„See on ainus asi, mis taastab usalduse väikeses avatud majanduses. Investorite silmis ei ole väikesed rahvusvahelised valuutad enam usaldusväärsed,” sõnas Luman. „Kui nüüd suudame hoida valitsussektori eelarve tasakaalu nii sellel, järgmisel kui ka ülejärgmisel aastal lubatud miinus kolme protsendi sees, siis ma arvan, et Eesti liitub 1. jaanuaril 2011,” ütles Luman. „Kui me seda ei suuda, siis ma isegi ei taha ennustada, kas see on siis 2013 või veel hiljem.”

Majandusraskuste käes siplev riik on hakanud otsima võimalusi, kuidas oma koormat ettevõtjate ja kodanike vahel jaotades kergendada. Lumani hinnangul pole aga maksukoormuse tõstmine mõttekas.

„Kriisiolukorras kehtib üldiselt vanarahvatarkus, et kui laukasse kukute, siis ei ole mõistlik rabelema hakata. See tähendab seda, et kriisiolukorras otsustavaid maksusüsteemi muudatusi, kaasa arvatud maksukoormuse suurendamine, ei ole otstarbekas teha. Loomulikult tuleb vaadata, et kõik funktsioonid riigis toimuvad, toimivad ja kulud suudetakse katta,” lausus Luman.