Linnavalitsuse teatel on läbirääkimiste tulemusena United Utilities Tallinna B.V. ja AS Tallinna Vesi nõus loobuma 2 protsendist „K“ koefitsiendist alates järgmise aasta 1. jaanuarist, mis omakord toob kaasa ligi üheprotsendilise hinnalanguse.

Veehinna alanemise tulemusena säästavad tallinlased 2010. aastal 4,5 miljonit krooni. Ettevõtete tasu vee tarbimise eest langeb samal ajal üle 6 miljoni krooni.

Kokku võidavad tallinlased ja Tallinna ettevõtted vee hinna alanemisest üle 11 miljoni krooni.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff kinnitas Päevaleht Online'ile, et veehinna alandamise arvelt ükski plaanitud investeering tegemata ei jää. Selle kinnituseks viitas ta paari nädala tagusele linnaga sõlmitud kokkuleppele, mille alusel alaneb kanalisatsiooni ja veevärgi väljaehitamise hind.

Kõnealuse kokkuleppe kohaselt ehitatakse kanalisatsioon ja veevärk valmis ühe kolmandiku võrra ehk ligikaudu 500 miljoni krooni võrra odavamalt.

Koff ei tahtnud kommenteerida, mis põhjusel veefirma üldse oli nõus hinnatõusu ära jätma. "See otsus lepiti kokku läbirääkimiste käigus aktsionäride vahel ning seda me täpsemalt ei kommenteeri," märkis ta. "Oluline on, et kokkulepe saavutati ning sellest võidavad kõik tallinlased."

Tänavu 9. septembril otsustas Tallinna linnavalitsus moodustada ajutise komisjoni, mille eesmärgiks oli AS-i Tallinna Vesi juhtkonnaga läbirääkimiste tulemusel peatada veehinna tõus pealinnas.

Tulenevalt 30. novembril 2007 Tallinna linna, AS Tallinna Vesi ja United Utilities (Tallinn) B.V. vahel sõlmitud lepingu alusel oleksid 1. jaanuarist 2010 tõusnud veevarustuse ja reovee ärajuhtimise hinnad 1,1 % võrra arvutatuna järgmiselt: K koefitsient +2 protsenti, seadusemuudatus 0,0 protsenti ja tarbijahinnaindeksi muutus ‑0,9 protsenti, ehk kokku oleks muudatus olnud +1,1 protsenti.

Uued tariifimäärad kavatseb Tallinna linnavalitsus kinnitada ülehomsel linnavalitsuse istungil.