Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõokese sõnul on talvetoodete müük hoo sisse saanud ning ettevõte plaanib sel aastal müüa ahjupraade 8% mullusest enam.

“Jõulude ajal on kõige menukamateks tootekategooriateks talvepraed ning kodumaine jahutatud sealiha,” ütles Lõoke ning lisas, et talveperioodil läheb sealihast kõik kaubaks, alates välis- ja sisefileest, kaelakarbonaadist ning praetükkidest lõpetades peekoniga.

Turundusdirektori sõnul tõusevad detsembris lisaks lihale müüginumbrite tippu ka verivorstid: “Jõulukuul süüakse Eestis 40% aastasest verivorsti kogusest ja ainuüksi meie müüme detsembris 300 tonni veretooteid.” Triin Lõoke lisas, et aasta viimases kvartalis plaanib Rakvere müüa kokku 525 tonni veretooteid, mis teeb müügikasvuks eelmise aastaga võrreldes 5%.

AC Nielseni andmetel on Eestis kolm enimmüüdud verivorsti Rakvere Pühade verivorst suitsupeekoniga, Rakvere verivorst ja Eesti Rahwa verivorst.

Turundusdirektori sõnul on kõik Rakvere verivorstid valmistatud ehtsa toiduverega ning nende maitsestamisel kasutatakse ehtsat vorstirohtu.

Rakvere selle hooaja talvetoodete märksõnadeks on erilised jõulumaitsed, tervislikkus ja naturaalsus. «Tarbija saab peolaua katmiseks valida üllatavate maitsekombinatsioonidega sealihatooteid, kus maitsestamisel või marinaadides on kasutatud jõuludele iseloomulikku tumedat õlut, mandleid, mett, jõhvikaid ja piparkoogimaitseainet.” Triin Lõoke lubas, et ükski uus toode ei sisalda säilitusaineid, lõhna- ega maitsetugevdajaid.

Jõuluperioodiks on ettevõttel plaanis täiendavalt tootmisse abiks kaasata kuni 25 inimest.