"Rakvere on selleks hooajaks turule toonud seitse erinevat toodet. Usume, et väga suure populaarsuse saavutavad minisuuruses naturaalses lambasooles lasteverivorstid, millele on lisatud kuivatatud jõhvikaid," tutvustas Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke Delfile.

"Jõulupraadide juures oleme kasutanud ehtsaid jõulumaitseid nagu mesi, piparkoogimaitseaine ja mandlid. Usume, et mee-mandlikattega ahjufileelõigud ning jõuluvürtsidega maitsestatud ja ahjuõuntega pikitud pühadepraad mõjuvad oma erilisusega ning üllatavad kindlasti paljusid tarbijaid."

Lisaks uutele toodetele pakub Rakvere jõululauale ka rukkileiva paneeringus ahjukaela, tumedas õlles marineeritud õllepraadi, rukkikruupidega verivorsti ning vahelduseks traditsioonilistele verivorstidele rohke lihasisaldusega saksa praevorsti.

Saaremaa Lihatööstuse juhatuse liige Kristjan Leedo sõnul võivad selle aasta jõulude ajal “keele alla viia” viia ettevõtte uued tooted - Saaremaa miniverivorstikesed ja Saaremaa Linnuliha sült, mis said Tallinna toidumessil parima jõulutoote auhinna.

Uutest talvepraadidest nimetas ta Saaremaa Hõrku ahjukarreed, mis on kirsimaitselise marinaadiga üle võõbatud sea karree.

Sel aastal tõi lihakombinaat turule mustikamaitselise ahjuribi.

"Oleme sel aastal oma uute toodete arenduses üritanud eelkõige tuua turule uusi ja huvitavaid maitseid ning tooteid mille arendustes meie konkurendid eriti aktiivsed pole olnud," sõnas Leedo.

Kõige suuremaid müüke ootab ettevõte aga oma eelnevatel talvehooaegadel edukalt müünud traditsioonilistelt toodetelt nagu Saaremaa verivorst ja talvepraad Peen Saare siga.

"Erandina meie konkurentidest on meie talvetoodete valikus ka üks lihaveise praad ehk toode Peen Saare lihaveis, mille müügid on aasta aastalt kasvavad olnud," sõnas lihatööstuse juht. "Tegemist on astelpaju moosiga üle võõbatud eriti pehme Saare lihaveise lihaga, mis küpseb ahjus kiiresti ja on väga hõrgu maitsega."
Kokku loodab Saaremaa Lihatööstus detsembris oma jõulutooteid müüa üle 120 000 kilogrammi.