USS Security Eesti juhatuse esimees Sven Nuutmann ütles, et hoolimata turu rahunemisest pühade ajal on selle aasta alguses olnud siiski tugev juurdekasv ning kahe nädalaga on lisandunud üle saja kliendi, vahendas BNS.

Nuutmann sõnas, et ettevõte soovib sel aastal saavutada valveteenuste turul 25-protsendilise turuosa. "Ma julgeksin isegi seda numbrit natukene korrigeerida ja usun, et selle aasta lõpuks võib valveteenuste turul ettevõtte osakaaluks olla isegi kuni 30 protsenti," märkis Nuutmann.

"Meil ei ole veel eelmise aasta turu numbreid, kuid eeldatavasti möödund aastal turg veidi langes ning kuna meie kasv oli ligi 40 protsenti, võis ettevõttel olla 22–23 protsenti turust juba möödunud aasta lõpus."

Ta märkis, et valveteenuste all peab ettevõte silmas mehitatud valvet ja tehnilist valvet. "G4S-il meeldib neid numbreid väiksemaks rääkida läbi selle, et nad lisavad sinna juurde rahaveo ja tehnilise installatsiooni ehk siis valvetehnika," lisas ta.

"Rahavedu on spetsiifiline tegevusala, kus täna on G4S-il suuruselt 90-protsendiline turuosa ja see annab neile väga suure käibe osakaalu kogu nende enda müügitulust."

"Esimesel poolaastal lähevad riigihangetesse Eesti Energia Elektrijaamad, Eesti Energia Kaevandused, Tallinna Sadam, Eesti Raudtee ja Tallinna Lennujaam ning need mahud on väga suured," sõnas Nuutmann. "Oleneb, kes turuosalistest need hanked võidab ning see võib muuta erinevate turvafirmade käivet ja turuosasid."

Nuutmann märkis, et käibe osas on seni välja öeldud prognoosid jäänud samaks ning ettevõtte eesmärgiks on saavutada aasta lõpuks ligi 12 miljonit euro suurune käive.

USS Security Eesti pakub pea kogu Eestis mehitatud ja tehnilise valve teenust ning projekteerib, paigaldab ja hooldab valvesüsteeme. Ettevõttes töötab enam kui 1000 inimest.