Angela Leppikule tõi 15 finalisti hulgast esikoha tema kindel ja eesmärgistatud tegevus õpilasfirmade juhendamisel ning ettevõtjate kaasamine noorte arendamisse, teatas pank.

Angela Leppiku juhendatud õpilasfirmad on aastaid olnud Eesti õpilasfirmade võistluste finalistide hulgas.

„Meie unistus on, et ettevõtlusõpe oleks loomulik osa kooliprogrammis nagu seda on näiteks matemaatika ja füüsika. Usume, et ettevõtjaks ei sünnita, vaid ettevõtjaks õpitakse,“ ütles seminari avakõnes Junior Achievement Eesti nõukogu esimees ja Tallinna lennujaama juht Rein Loik.

Paneeldiskussioonis toonitas Swedbanki kliendisuhete divisjoni direktor Tauno Vanaselja ka praeguste ettevõtjate olulist rolli noorte ettevõtlikkuse arendamises.

„Meie roll on olla sild ettevõtjate ja kooliõpilaste, õpetajate vahel. Tahame, et lisaks teoreetilistele teadmistele oleks õpetajatel tuge ka praktilise poole pealt ning õpilastel oleks regulaarne võimalus külastada erinevaid firmasid.

Soovime, et paljud ettevõtjad tunnetaksid vajadust oma tegevusest koolitunnis õpilastele rääkida - nii saame näidata, mida tähendab olla ettevõtja ning anda sellele noorte hulgas uue tähenduse. Iga päev viib meid lähemale sellele, et üha enam noori tunneb ettevõtluse vastu huvi ja ainult nende toel saame Eesti viia majanduskasvuni," ütles Vanaselja.

Swebank on juba teist aastat Junior Achievement Eesti peatoetaja ja õpilasfirma programmi toetaja. Junior Achivement Eesti alustas ettevõtlusõppega Eesti koolides 20 aastat tagasi.

Tänavu tegutseb seitsmekümnes põhikoolis, gümnaasiumis ja kutseõppeasutuses ligi 160 õpilasfirmat. Läbi aegade on Eestis loodud 1700 õpilasfirmat.