Delfi Majandus uuris lugejatelt, kas nende palka on tõstetud. Mitmed lugejad leidsid, et pigem on palk kas otseselt või kaudselt langenud.

Toome teieni ka valiku kommentaaridest:

"Minu netopalk on 304 eurot. Enne masu oli lisaks ka käibe pealt preemia, mis meilt majandusraskuste ettekäändel ära võeti ja mida siiamaani pole tagasi antud, väidetavalt ei ole siis käibe numbrid jõudnud majanduskriisieelsele tasemele.

Olen julgenud isegi palgatõusu küsida, aga see on mõttetu, kuna ülemused arvavad, et kui sulle see palk ei sobi siis leidub veel piisavalt töötuid, keda asemele võtta."

***

"Viimane palgatõus oli 2008 aastal. 2010 võeti hoopis palka vähemaks 15%., ja nüüd saan siiani 2010 aasta palka. Hinnad on pigem keskmiselt 15 kuni 30% tõusnud, seega ostujõud on reaalselt 2008 aastaga võrreldes 30-45% langenud."

***

"Saan oma ettevõttes samaväärsetest töötajatest vähem ja küsisin palka juurde. Seda aga ei saanud, põhjenduseks toodi, et minu vanuses (52) ei ole mul valikut, ning ma pean olema õnnelik, et üldse tööd saan."

***

"Minu palk kahjuks langes eelmise aastaga võrreldes viis eurot. Netona saan kätte nüüd 460 eurot. Töötan avaliku sektori ametnikuna."

***

"Palk ei ole tõusnud vaid langeb pidevalt seoses kaudsete maksude ja tarbimismaksude tõusu ning hindade kallinemisega. Toime tulla aitab ainult tarbimise piiramine. Kui tarbimise piiramine on jõudnud lihtsa eluspüsimise tasemele tuleb juba kaaluda töölt lahkumist, et mitte kulutada oma energiat mõttetule tegevusele."

***

"Toon siis ühe positiivse kommentaari ka siia - palk tõusis 20 protsenti selle aasta alguses ja kõigil teistel tõsteti ka firmas palku minimaalselt 10 protsenti."