Salon+ salongid asuvad suurtes kaubanduskeskustes, kus elektritarbimine on kogu keskuses ühise lepinguga kaetud. Keskuse omanik esitab salongidele arve, milles muuhulgas kajastub elektri tarbimine.

"Juuksurisalongides on elektri tarbimine küllalt suure mahuga ja teenuse seisukohast olulisel kohal: teenindussaal peab olema väga hästi valgustatud, juuksurid kasutavad oma töös fööne ja teisi elektriga töötavaid tarvikuid, pesusmasin ja kuivati töötavad puhaste käterättide nimel, sooja vee kütmiseks kuluv elekter jne," rääkis Salon+ salongiketi juht Helena Lõhmus Delfile.

"Samas püüame hoida teenuse hinna tasemel, mis oleks üldises turuolukorras mõistlik ning võimaldaks maksta teenindajatele väärilist töötasu, katta teenuse osutamisega seotud kulud."

Lõhmus ütles, et hetkel ei näe ta veel vajadust hindu korrigeerida ning kindlasti ei hakka salongid ka teenuse kvaliteedilt allahindlusi tegema. "Me ei saada klienti koju või tuule kätte juukseid kuivatama ja ei palu tal kodus pead pesta, see oleks üsna hirmus kokkuhoiu koht," sõnas ta ja lisas, et kui elektrihind tõuseb üle praegu prognoositud taluvusläve, siis peab kett olema valmis teenuste hinnakirja üle vaatama.

Delfi palus kommentaari ka Viru keskuse juhilt Ants Vasaralt, kes selgitas, et näiteks Viru keskus liigitub oma elektritarbimise mahu poolest suurtarbijate hulka, mis tähendab, et keskus on elektrit avatud turult ostnud juba 2010. aastast.

"Antud põhjusel pole uuel aastal meie keskuse ning üürnike jaoks olulisi muutusi ette näha. Kahe aasta pikkuse avatud turu kogemuse põhjal on meil korralik ülevaade vajadustest ja hindadest ning 2013. aastaks on ka lepingud ammu sõlmitud," möönis ta.

Vasar lisas, et pideva elektrihinna tõusu tingimustes on keskus alates majanduslanguse algusaegadest panustanud ja investeerinud säästlikumasse energiatarbimisse. Need pingutused on vilja kandnud, kuna Viru keskuse elektrienergia tarbimismaht on alates 2009. aastast püsinud praktiliselt samal tasemel.