Suuremate üldteenuse osutajate jaanuari üldteenuse marginaalid kuulusid keskmisest kallimate marginaalide hulka: Eesti Energia marginaal 0,72 senti ja Imatra Elekter 0,63 senti. VKG Elektrivõrgud marginaal 0,49 senti koos käibemaksuga oli jaanuaris üks soodsamatest.

„Kõige kallima ja soodsaima üldteenuse marginaali hinnavahe oli jaanuaris seitsmekordne, mis peaks tekitama küsimusi ka konkurentsiametile. Jaanuaris maksid soodsaima võrguettevõtja üldteenuse kliendid kõige populaarsema börsihinnaga paketiga võrdset hinda, kuid suurem osa tarbijatest on seotud võrguettevõtjatega, kes pakuvad kõrgemat üldteenuse marginaali. Üldteenust kasutavad tarbijad saavad avatud elektriturul üle minna elektripaketi alusel ostule igakuiselt,“ ütles Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke.

Kukke sõnul selgub veebruari kuu üldteenuse hind 9. märtsil, mil saab juba selgemalt võrrelda kas üldteenuse osutajad on marginaalide hindu muutnud.

Portaalis Energiaturg.ee saab lisaks senisele seitsme elektrimüüja 220 Energia, Eesti Energia, Eesti Gaas, Elektrimüügi AS, Elektrum, Imatra Elekter ning VKG Elektrivõrgud hinnapakettidele nüüd võrrelda ka väiksemate võrguettevõtjate (Loo Elekter, Elveso, TS Energia, Saku Maja, Veerenni Jaotusvõrk) elektrimüügi pakette. Ülejäänud väiksemad võrguettevõtjad ei ole oma veebilehtedele hinnainfot veel üles pannud, kuid kui see avaldatakse, lisatakse ka nende pakkumised võrdlusesse.