IM Arvutid AS tegevjuht Jaanus Treilmanni sõnul on täpsed tarneajad ja hinnad hetkel veel siiski teadmata. „Eile kuulutati välja uue iPhone'i saabumine 20.septembril üheksasse riiki - USAsse, Austraaliasse, Kanadasse, Hiinasse, Prantsusmaale, Saksamaale, Jaapanisse, Singapuri ja Suurbritanniasse. Teiste riikide, sealhulgas Eesti osas ei ole täpne ajakava veel selge," ütles Treilmann. Ta lisas, et Apple on lubanud iPhone detsembriks tuua kokku 100-sse riiki.

Vaadates iPhone 5s hinnastamist USAs prognoosis Treilmann, et hind ka Eesti turul saab olema sama, mis oli iPhone 5-l, see tähendab 16G mudel alates 729 eurost. „iPhone 5c osas kogemus puudub ja selle hinda ei saa me enne konkreetsete tarnete kinnitamist lubada," lisas Treilmann.

Kender tutvustas ka uusi mudeleid. Tema sõnul on 5c välisilme on petlik. „Rõõmsavärvilise korpuse all on ju tegelikult nutitelefonide üks lipulaevu - iPhone 5 sisu. Nagu Apple ütles, nad ei tee odavtelefone, see on tõsine pill. Nüüd on see lihtsalt võimalik ülisoodsalt endale hankida," selgitas ta.

iPhone 5S pani aga Kenderi sõnul jälle, nagu iga Apple'i uus toode, lati paika. „Teised tootjad saavad aru, et on lati alt hüpanud. Turvalisus, pildistamine, seadme kasutusmugavus üldiselt on täpselt need asjad, millele tuleb tähelepanu pöörata ja seda on Apple teinud," märkis Kender. „64-biti peale minek on muidugi eraldi teema - suur hüpe ja turu teised tegijad peavad oma standardeid tõstma, et pelgalt püsida konkurentsis."