Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja oksjonikeskkonda ilmus 31. märtsil uus teade. Kernu vallas, Laitse külas, Lossipargi teel müüakse 613 550 eurose alghinnaga kinnistut. Oksjon kestab 20. maini.

Enampakkumise teates on muuhulgas kirjas:

Harjumaa kohtutäitur Urmas Tärno müüb avalikul elektroonilisel enampakkumisel Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja oksjonikeskkonnas alljärgneva kinnisvara: Tauno Kangro'le (sündinud 25.05.1966) kuuluv hoonestatud kinnistu, mis on kantud Tartu Maakohtu kinnistusosakonna registriossa nr 101102, katastritunnus 29701:001:0290, ärimaa 100%, asukohaga Harju maakond, Kernu vald, Laitse küla, Lossipargi tee 8, Nurme, pindala 1,04 ha.

ERI Kinnisvara eksperthinnangul  asub katastriüksusel kahekorruseline looduslikust kivist seintega viilkatusega külalistemaja, ehitusalune pind 1161 m2, suletud netopind 1430,3 m2. Esimesel korrusel paiknevad galerii, vastuvõturuum, puhkeruum, köök, tualettruumid ja abiruumid. 1.korrus kokku 736,2m2. Katusekorrusel üheksa kahel tasapinnal külalistetuba, milliste esimesel tasandil paikneb puhkeruum ja san.sõlm (vann, WC), teisel tasapinnal magamistuba. Lisaks paiknevad katusekorrusel puhkeruum ja poollahtine rõdu (ei sisaldu pinnas). Lisaks paikneb kinnistul maa- ja paekividest rekonstrueeritud keldrihoone (Ehitisregistris puuduvad andmed, ca 130 m2) ning kiviaiad.

Ehitisregistri andmetel asuvad katastriüksusel parkla (ehitusluba antud), ehitusalune pind 1386 m2 ja autode varjualune (ehitamisel), ehitusalune pind 34 m2.

Lisaks Philip Consulting OÜ ees olevale kohustusele on kinnistul hüpoteek ka Tallinna Äripanga AS kasuks. See on 2 000 000 krooni ehk 127 823 eurot. „Kinnistu igakordne omanik on kohustatud alluma kohesele sundtäitmisele hüpoteegiga tagatud nõude rahuldamiseks," on teates kirjas.

Loe teate täisversiooni ja vaata graniitvilla fotosid siit.

Kangro jäi võlgu

Laitse graniitvillat on teleekraanilt näinud iga eestlane. Just sinna koonduvad telesarjas "Laula mu laulu" Eesti moosekandid, et esitada üksteise laule, valada paar pisarat ning üksteist kiita, kirjutad eelmise aasta 3. detsembri Eesti Ekspress. Lisaks toimuvad seal alatasa kontserdid ja üritused.

Kangro ütles toona Ekspressile, et tal on vaidlus küll, kuid kõik olevat juba korras. Mingit konflikti ei olevat.

Vandeadvokaat Indrek Lillo esindab vaidluses vastaspoolt, kellele Kangro võlgneb 357 000 eurot. "Ta on sellest praeguse seisuga tagasi maksnud minu mälu järgi 10 000 eurot," ütleb Lillo. "See ei rahulda meid."

"Tal on graniitvillas pidevalt kliente ja ma ei saa aru, miks ta võlga ära ei saa maksta," küsis Lillo.

Lillo esindab Philip Consulting OÜd, mille taga on üks Eestis tuntud laia joonega ärimees. Ent kuna ärimehe elustiil viis ta paari aasta eest tõsiste terviseprobleemideni, siis selles loos lähedaste palvel tema nime ei mainita.

Seda, kuidas Kangro ärimehele võlgu jäi loe edasi siit.