Blizzard teatas Krimmi internetikasutajatele, et nende jaoks on juurdepääs arvutimängudega seotud Battle.net kontodele nüüd seoses Krimmi suhtes rakendatud kaubanduspiirangutega suletud.

Blizzard teatas ühtlasi, et Battle.net’i kasutajad saavad oma õigused tagasi juhul, kui „rahvusvahelises situatsioonis toimuvad muutused ning Vene Föderatsiooni ja Krimmi poolsaare suhtes kehtestatud sanktsioonid tühistatakse“.

Blizzardil oli oma kõrghetkel üle maailma üle 10 miljoni kliendi, praegu on registreeritud kasutajaid 6,8 miljonit. Eelmise aasta esimese kolme kvartali kokkuvõttes kahanes ettevõtte müük võrreldes aasta varasemaga 1,05 miljardilt dollarilt 970 miljonile dollarile. Puhaskasum oli aga 204 miljonit dollarit, mis võimaldas maksta aktsionäridele 147 miljonit dollarit dividende.

Alates aasta algusest on üks USA IT ettevõte teise järel oma tegevuse Krimmis lõpetanud. Esimesena tegi seda Apple, järgnesid Hewlett-Packard (НР) ja Dell. Oma maksesüsteemi sulges poolsaarel PayPal, mille omanikuks on maailma suurim interneti-oksjonikeskkond eBay. Googel on jätnud Krimmi elanikele kasutada vaid sellised tasuta teenused nagu otsing, kaardid ja e-post.