Sellega lõpeb tema kuueaastane töö kontserni juhatuse esimehena ja viieteistkümneaastane karjäär kontsernis, teatas ettevõte.

"Viisteist aastat tööd Viru Keemia Grupis on olnud meeletult huvitavad ja tempokad. Koostöös suurepärase meeskonnaga on palju tehtud ja kindlasti on palju ees, kuid soovin praegu oma elus pöörata uue lehekülje ja lahkuda kontsernist. Tunnen, et just praegu on selleks õige aeg," kommenteeris Rohumaa.
"Viisteist aastat kiiret, sündmusterohket, vastutusrikast tööd mõjutavad inimese prioriteete ja väärtusi. Nüüd, kui jõuab lõpusirgele kolmanda Petroteri põlevkiviõlitehase ehitus, võin ma tunnistada endale ja teistele, et on õige hetk võtta aeg maha ja keskenduda sellisele olulisele teemale nagu perekond,“ lausus ta.

VKG aktsionär Priit Piilmann ütles, et Priit Rohumaa otsus lahkuda kontsernist tähendab Viru Keemia Grupi jaoks rohkem kui lihtsalt juhi vahetust. "Priidu lahkumisega lõpeb kontserni üks sündmusterohke ajastu. Priit Rohumaa juhtimisel on kontsern teinud olulised sammud arenguteel," märkis ta.

Priit Rohumaa tuli kontserni 1998. aastal. 2000. aastast töötas ta kontserni finantsjuhi ja 2009. aastast juhatuse esimehena. Priit Rohumaa jätkab tööd uue juhatuse esimehe valimiseni ehk 1.septembrini. Avalik konkurss uue juhatuse esimehe leidmiseks kuulutatakse välja lähiajal.

VKG annab tööd rohkem kui 2 000 inimesele Virumaal, VKG omandis on oma kaevandus, kuus põlevkivi töötlemistehast, tööstusenergia tootmiskompleks, transpordi-, remondi- ja elektritootmisbaasid.