Varem suunas pank omanikutuluks pea kogu 2013. aasta kasumi ehk toonasest 26,045 miljardi rubla suurusest kasumist läks dividendideks 26,001 miljardit rubla, vahendab Vedomosti.

Moskva Pank kuulub 96,88 protsendi ulatuses varade mahult Venemaa suuruselt teisele pangale VTB-le ning tulevus plaanitakse Moskva Pank emafirmaga ühendada.

VTB president Andrei Kostin on teatas juuni esimesel nädalal, et pangad ühendatakse selle aasta lõpuks ning tõenäoliselt eraldatakse ühendamise käigus nn hea pank ja halb pank. Kuidas probleemsete varade eraldamine täpselt välja kukub, on tema sõnul veel vara öelda, sest keskpangaga läbirääkimised alles käivad ning täpne kava peaks valmima lähikuudel.

Mis puudutab ühinemise juriidilist protsessi, siis siin on probleeme, millega kiire ühinemise plaanidest teada andes ei arvestatud, tunnistas Kostin. Peamiselt puudutavad probleemid Krediidipanga suuromaniku Moskva Panga finantsilise tervise parandamist. Kostini sõnutsi tuleb Moskva Pank juriidilise isikuna säilitada vähemalt 2018. aastani.