Allikate sõnutsi on riigieelarve tasakaalustamiseks kaalumisel kaks varianti. Esiteks tahab rahandusministeerium tahab juunis eelarvekavas kirja pandud kulutusi vähendada. Pensionide ja sotsiaaltoetuste väljamakseid tahetakse indekseerida mitte seaduses sätestatud tegeliku inflatsiooniga (11,9%), vaid 4,5%.

Juuli lõpus president Vladimir Putini juures toimunud nõupidamisel lepiti kokku, et neid väljamakseid indekseeritakse vastavalt toonasele prognoosile ehk 7% tasemel, nüüd on aga selge, et selliseid kulusid ei suuda riigieelarve kanda, selgitasid ametnikud väljaandele.

Teine võimalus oleks indekseerida siiski 7% tasemel ja riigieelarvesse tekkiv auk katta pensionivaradest.

Peaminister Dmitri Medvedev ei ole allikate kinnitusel põhimõtteliselt pensionivarade külmutamise vastu ning küsimust päevakorrast maha ei ole võetud.

Vedomosti kirjutab, et pensionivarade külmutamine ei ole parim võimalus, kuid selle tõenäosus kasvab.

Venemaa majandusministeeriumi eelmisel talvel koostatud kriisikavas nähti samuti, et tänavu lõppema pidanud pensionisüsteemi varade külmutamine jätkub ka 2016.-2018. aastal. Sellega säästaks riik tuleval aastal 37 miljardit rubla. 2017. aastal oleks sääst 165 miljardit ning 2018. aastal 220 miljardit rubla.