„Suurim väljakutse on rahastus,” on Raivo konkreetne. „Tulles koolipoisina naivistlikult spordimaailmast, kus saadi treenimise eest palka, tekkiski tunne, et elu on kui muinasjutt. Reaalsus on aga see, et isegi Stockmanni rahvusvahelised tellimused ei anna Eestis pangale laenuks katet. Sel põhjusel tuli firma enamusosa müüa soomlastele – Eestist ei saanud laenu, Soomest aga sai,” jätkab ta.

„Jutt meie eksporditugedest on suuresti muinasjutt. Kredexiga rääkides tuleb kiirelt välja, et see teenib riigile intressi, samal ajal kui finantsseisud ettevõtetes on rasked. Kahjuks meie riik ei mõtle sellele, et ettevõtted maksavad riigile makse,” arutleb Raivo ja märgib, et praegu on riik hakanud mõistma, et ettevõtteid on vaja toetada. Mõni aasta tagasi seda veel ei olnud.

„Kuue aasta jooksul Moskva messil käies saime teada, et Soome riik maksis osaliselt kinni iga-aastased messikulud, lisaks Moskvas aastaringse showroom’i rõivamüüjatele. Nad annavad endale aru, et kui inimesed on tööl, tulevad ka maksud sisse.”

Raha peabki Holm ainukeseks hädaks, millega ta on pidanud pidevalt vaevlema. Ajakirja Catwalk pikemat lugu Raivo Holmist saab lugeda siit.

Sellest, et ettevõtjad pole rahul riiklike laenutagatistega ja toimiv laenusüsteem võiks olla Eesti edulugu, on Ärileht varem kirjutanud siin, Holmi firma edust aga siin.