"Kõik soodustused tulevad ju millegi või kellegi arvelt. Kas meil on siis tõesti ettevõtteid, kes elavad liiga hästi?," vihjas Atonen hiljutisele valitsuse otsusele langetada nii põlevkivisektori tasusid ning plaanile kaotada ära erisoodustused.

"See, et firmajuht ei peaks enam erisoodustust maksma ja võib-olla saavad sellest kasu ka firma töötajad, siis see tuleb ju jällegi kellegi arvelt - kas pärast maksu kaotamist tõusevad nüüd laste trennikulud?" Atonen rõhutas, et peamine asi on ka erisoodustuse puhul vaadata, et see muudatus ei muutuks spordiklubide toetuseks, samal ajal kui mõnede teiste puhul kulud tõusevad.

Diskussioonipaneelis toetas teda ka rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov, kes sõnas, et tavaliselt on ka tema esimesena maksusoodustuste vastu. "Meil on liga suur usk sellesse, et teeme soodustuse ja majandus puhkeb õide. Ei puhke! Me peaksime kõigepealt panema enda jaoks paika need valdkonnad, mida me tahaksime eelisarendada Eestis. Ja alles siis võiks vaadata, kas maksusoodustus on see, mis võiks neid valdkondi edasi aidata," rääksi Jegorov.