Forbes tugineb oma loos investeerimisfirma UBSi hindade ja sissetulekute uuringule, mis toob välja maailma kõige soodsamad ja kallimad pealinnad.

Esmalt mainibki Forbes Leedu pealinna Vilniust, mis on nende kaheksa soovitatu pealinna nimekirja kõige kallim paik. Nad kirjutavad, et Vilniuses räägivad paljud inglise keelt vabalt. Palju on noori inimesi. See on osake Baltikumist, mis on kõige kiiremini kasvav piirkond Põhja-Euroopas. See ei ole enam Venemaa huvisfääris. 2015. aastal liitus Leedu euroalaga ja on nüüd tihedalt seotud poliitiliselt ja majanduslikult stabiilsete Skandinaavia riikidega.

Järgmisena toob Forbes välja Poola pealinna Varssavi, millele järgneb Ungari Budapest. Vahepeal põikab Forbes Aafrikasse ja toob välja Johannesburgi.

Siis tulebki Läti ja pealinn Riia. „See on teine Balti riik, kus on madalad hinnad ning see teeb kohast ühe parema ja turvalisema taskukohase linna maailmas. Nad on täna rohkem seotud Soome kui Venemaaga. UBSi skoori järgi on nende hinnatase 100st võimalikust 37,1."

Forbes arvab, et veel parem on elu Prahas, Bukarestis ning esikohale asetasid nad Sofia. Viimasest on odavam vaid Kiiev, mis ei ole täna siiski kõige isuäratavam paik. Tegelikult on Sofia isegi odavam, sest Kiievi kinnisvarahinnad on Bulgaaria pealinna omadest siiani kõrgemad.

UBSi tabel ei ole uus, see avaldati juba eelmise aasta septembris. Forbes otsustas aga nüüd ameeriklastele uusi elupaiku soovitada. Olgu öeldud, et kui Vilniuse hinnataseme on UBS hinnanud 40,9 punkti vääriliseks, siis Tallinna sama skoor on 44 punkti.