Rahvusringhäälingul on õnnestunud enda valdusesse saada materjale, kus on paarikümne eestlase nimed. Küll aga võib Panama dokumentidest esile tõsta ühe tähelepanuväärse näite - skandaalse kuulsusega pankur ja ettevõtja Kalle Norberg. Kuulsust on ta kogunud Eesti rikaste raha majandamisega ja neile võlgu jäämisega, Läti ajakirjanduse lipulaeva Diena vastuolulise müügitehinguga ja paljude vähem või rohkem edukate ettevõtmistega kaugemal välismaal.

Üks neist on LFS Corporate Finance. See nimi käib läbi ka Mossack Fonsecast lekkinud andmetest. "Aktuaalsele kaamerale" teadaolevalt müüs Norberg oma ettevõtte äritegevuse koos klientide ja kontaktidega Londonisse ettevõttele Capita. Viimased märked LFS-i Eesti haru ja täna kurikuulsaks saanud advokaadibüroo kontaktidest pärinevad aastast 2014.

"Aktuaalne kaamera" suhtles Kalle Norbergiga ja ta kinnitas, et tema ettevõte on olnud lepingulistes suhetes Mossack Fonsecaga. Kuid kuna asjasse puutuvad ärid kuuluvad täna uuele omanikule, siis ei pea ta võimalikuks seda lähemalt kommenteerida.

Loe pikemat lugu ERRi uudisteportaalist.