Ühishoone peaks võimaldama riigil era- ja avaliku sektori koostöös kümne aasta jooksul kokku hoida ligi 7 miljonit eurot.

Rahandusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ning justiitsministeeriumi ühishoone ehitatakse Tallinnasse Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2 kinnistule endise rahandusministeeriumi endise hoone asemele.

Nurgakivi asetamisel osalesid riigihalduse minister Arto Aas, ettevõtlusminister Liisa Oviir, Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) juhatuse esimees Urmas Somelar ja OÜ Fund Ehitus tegevdirektor Eiki Rump.

„Lisaks mitme miljoni kokku hoidmisele väljendab ühishoone ka uut suunda riigivalitsemises,“ ütles riigihalduse minister Arto Aas. „Nelja ministeeriumi ühises majas pakutakse konsolideeritult mitmeid tugiteenuseid, rohkem koostööd on ka poliitikakujundajate vahel.“

Kõiki üldotstarbelisi ruume, näiteks nagu konverentsisaal, arvutiklass, pressikonverentside ja nõupidamiste ruumid, hakkavad ministeeriumid jagama ning kordamööda kasutama. Sellega kaob ära vajadus igal ministeeriumil omada eraldi ruume.

Parima võimaliku arhitektuurse lahenduse leidmiseks korraldas OÜ 2Torni koostöös Eesti arhitektide iidu ja RKASiga arhitektuurse ideekonkursi, mille esimese koha vääriliseks tunnistati AS Amhold ja Karisma Arhitektid OÜ ühine ideekavand „Valged“.

Ühishoone ehitustöid teostab OÜ Fund Ehitus. Ühishoone ehitustööd kestavad plaanide järgi kuni 2017. aasta suveni.