Samas andis Monsanto märku, et on valmis läbirääkimisi jätkama, teatades, et usub ühinemisega tekkivasse lisaväärtusse ning Bayeri majandustegevusse, vahendas Bloomberg. Sellele, et läbirääkimised jätkuvad, vihjas oma pressiteates mõni tund hiljem ka Bayer.

Investoritel pole diili teokssaamisse seni väga palju usku olnud, sest Monsanto aktsia on New Yorgis kaubelnud pidevalt alla Bayeri 122-dollarist pakkumishinda. Analüütikute arvates pole Bayeril eriti palju ruumi oma "finantsiliselt küündimatut" pakkumist küündivaks muuta.

Bloombergi analüütik Jason Miner ütles uudisteportaalile, et Monsanto-Bayeri ühinemistehingu ees on ka tavapärasest märksa enam administratiivseid tõkkeid. Kuna ühinenud firma käes oleks ligi 30% maailma seemneturust, tuleb konkurentsiametnike heakskiit saada väga paljudes riikides.

Ilmselt tuleb mitu Monsanto väiksemat äri kolmandatele osapooltele müüa, et kõikjal maailmas konkurentsiametite heakskiit saada, neid kolmandaid osapooli on aga turu eripära tõttu leida päris raske. See kõik võib Mineri sõnul pannagi Monsantot Bayerilt raha juurde küsima, et vähemalt esialgsest kokkuleppest aktsionäride jaoks maksimum välja pigistada.

Osa Bloombergi küsitletud analüütikute sõnul võib Bayer tõsta Monsanto aktsia eest pakutava summa ka kuni 145 dollarini, osa jällegi on seisukohal, et Bayer võib hakata kuulama hoopis nende oma investorite arvamust, kellele ei meeldinud esialgnegi pakkumine.

Seda, et Monsanto tükk võib Bayeri suu jaoks liiga suur olla, arvavad ka reitinguagentuurid. Eile lisas Bayeri krediidireitingule vaatlusmärke Moody's; Fitch ent ütles, et võib reitingut alandada.

Bayeri hinnangul annaks tehing 1,5 miljardit dollarit aastas säästu.